NK Osijek nakon što je Joseu Botu propucan automobil: Zgroženi smo incidentom

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

AUTOMOBIL sportskog direktora Osijeka, Portugalca Josea Bota (58) propucan je noćas na parkiralištu u Osijeku. Unatoč tome Boto ne planira napustiti klub, što je potvrdio u razgovoru za Bijelo-plavu birtiju, koja prati zbivanja u klubu. "Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatan motiv!" poručio je Boto.

Službenim priopćenjem potom se oglasio i NK Osijek: "Zgroženi smo ovim incidentom i izražavamo punu podršku našem sportskom direktoru Joseu Boti te molimo sve koji imaju eventualna saznanja o ovom nemilom događaju da se obrate policiji. NK Osijek neće izlaziti s dodatnim izjavama dok traje istraga kako bi nadležna tijela mogla neometano obavljati svoj posao."

Automobil je bio parkiran između dviju zgrada u Osijeku

Riječ je o automobilu marke VW Arteon, koji je bio parkiran u prolazu između dviju zgrada u Šamačkoj ulici u Osijeku, gdje Boto i stanuje. U vjetrobransko staklo na mjesto vozača ispaljeno je sedam hitaca, a to je prvi vidio Botov suradnik i sunarodnjak Alfredo Almeida, kojeg je Boto nedavno postavio na mjesto koordinatora omladinske škole Osijeka.

Almeida je jučer odvezao Bota u Zagreb, odakle je odletio na kraći godišnji odmor u Portugal, a Almeida se vratio u Osijek i ostavio automobil gdje ga inače i Boto ostavlja.

Boto je u siječnju stigao u Osijek

Boto je osam godina radio u Benfici kao šef skautske službe, a nakon toga je isti posao obavljao u Šahtaru iz Donjecka. Posljednji angažman imao je u grčkom PAOK-u, gdje se zadržao od 2021. do 2023. godine. U Osijek je stigao u siječnju ove godine.

Dok je bio šef skautinga u Benfici, otkrio je igrače kao što su Angel Di Maria, prodan Real Madridu za 35 milijuna eura, Axel Witsel, prodan Zenitu za 40 milijuna eura, Nemanja Matić, prodan Chelseaju za 25 milijuna eura, David Luiz, prodan u Chelsea za 25 milijuna eura, Jan Oblak, prodan u Atletico Madrid za 16 milijuna eura, te Ederson, prodan u Manchester City za 40 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.