Nogometaš u torbama skrivao 60 kg kanabisa vrijednog oko 800.000 dolara

Foto: Profimedia

BIVŠI napadač Arsenala i Ipswich Towna Jay Emmanuel-Thomas (33) priveden je zbog organiziranja pokušaja krijumčarenja 60 kilograma kanabisa vrijednog oko 800.000 dolara. Engleska policija je početkom rujna u zračnoj luci Stansted otkrila kanabis skriven u četiri kufera koji su stigli iz Bangkoka.

U putnim torbama je bilo sakriveno 60 kg kanabisa vrijednog oko 800.000 dolara. Policija je pritom privela dvije žene u dobi od 28 i 32 godine, a jedna od žena je partnerica Emmanuel-Thomasa. Policija je nekoliko dana kasnije privela i engleskog nogometaša, koji trenutačno igra za škotskog drugoligaša Greenock Morton, zbog sumnje da je sve organizirao. 

Jaya Emmanuel-Thomas se nije izjasnio o optužbi na prekršajnom sudu u Carlisleu, ali je njegov odvjetnik rekao da je on "oštro" poricao umiješanost u bilo kakav plan uvoza droge u Ujedinjeno Kraljevstvo i da želi očistiti svoje ime na suđenju.

Pet puta je igrao za Arsenal

Zadržan je u pritvoru nakon što je odbijena jamčevina i zahtjev za puštanje na slobodu.

Engleski napadač je prošao Arsenalovu akademiju, ali je upisao samo pet nastupa za londonski klub. Veći dio vremena je proveo na posudbama u Blackpoolu, Doncaster Roversima te Cardiff Cityju. Topnike je napustio 2011. potpisavši za Ipswich Town, a igrao je i za Bristol City, Queens Park Rangers, Aberdeen... Od ove sezone nosi dres Greenock Mortona. 

Maksimalna kazna za uvoz kanabisa u Velikoj Britaniji je do 14 godina zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.