Nogometašice Milana više se ne moraju bojati. Produljit će im ugovor ako zatrudne

Foto: Screenshot

MILAN je postao prvi veliki europski klub koji je uveo inovativnu politiku vezanu uz porodiljni dopust za svoje nogometašice i trenersko osoblje. Inicijativa je zaživjela krajem tjedna i stupa na snagu odmah s ciljem da se igračicama i osoblju pruži osnovna zaštita tijekom trudnoće i tijekom prvih osam godina djetetova života.

Ono što se ističe kao najvažnije je automatsko produženje ugovora. Igračicama koje zatrudne u posljednjoj godini ugovora, on će se automatski produžiti pod istim uvjetima koje su imale. To znači da igračice koje se odluče osnovati obitelj, neće morati strahovati od gubitka posla.

Riješen veliki problem

Milan se obvezao i osigurati brigu od djeci tijekom oporavka majki i njihovih prvih zajedničkih mjeseci s djetetom. Jednako tako, klub će osigurati brigu o djeci tijekom sportskih aktivnosti njihovih majki, ali i pokriti putne troškove, uključujući smještaj i letove, ne samo za dijete već i za jednog pratioca koji ide uz njega i majku.

Talijanski velikan ovime je riješio jedan od najvećih problema ženskog nogometa. Nerijetko se događalo da nogometašice odustanu od karijere da bi mogle biti majke jer uz nogomet to nije lako izvedivo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.