Shearer, Henry i ostali o Mourinhovoj smjeni: "Igrači su ga izdali, nije on za sve kriv"

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOSE MOURINHO dobio je otkaz u Chelseaju nakon očajnog početka sezone. Prvaci su nakon 16 kola Premierlige na 16. mjestu, samo bod udaljeni od borbe za opstanak.
 
"Ovo će Mourinha jako povrijediti", uvjeren je legendarni engleski napadač Alan Shearer.
 
"Pokušavao je sve, ali nije uspio probuditi momčad. Kritizirao je igrače u javnosti - nije uspjelo. Pokušao je zaštititi igrače - nije uspjelo. Ništa mu nije išlo. Nitko ovo nije mogao predvidjeti."
 
Engleski mediji pišu da je John Terry, kapetan kluba, bio uzrujan nakon što je saznao za odluku, a veznjak Chelseaja Cesc Fabregas na Twitteru se zahvalio Mourinhu, poželio mu sreću u budućnosti i rekao da će nedostajati svim igračima...
 
"Mourinho je osvojio Premierligu prije šest mjeseci - smijenjen je. 
Wenger nije osvojio Premierligu jedanaest godina - nema smjene", piše britanski novinar Piers Morgan. 
 
Navijači Arsenala mu se rugaju, ali...
 
Mourinhu se rugaju navijači Arsenala, a zanimljivo da je on, od posljednje Arsenalove titule prvaka Engleske, došao u Englesku i postao dva puta prvak, otišao u Italiju i s Interom pokorio Europu, s Realom osvojio Primeru i ponovno se vratio u Englesku gdje je osvojio novu titulu.
 
Shearer i Keown: Lakše je promijeniti trenera nego 22 igrača
 
Martin Keown, bivši branič Arsenala, ne vjeruje da će Mourinho imati strpljenja ostati dugoročno u bilo kojem klubu. "Ovo je nevjerojatno. Igrači nisu davali sve od sebe. Jednostavno je izgubio igrače, a lakše je promijeniti trenera nego 22 igrača."
 
Slično razmišlja i Shearer.
 
"Kada si u svađi s dvojicom ili trojicom igrača, to i možeš preživjeti. Ali kada je protiv tebe pola svlačionice... Onda ne možeš potjerati sve igrače", rekao je Shearer i dodao:
 
"Igra nogometaša Chelseaja pokazuju da se nešto drastično dogodilo u klubu ovog ljeta. Saznat će se i što. Nemoguće je da su nogometaši tako dobro igrali prošle sezone, a da su sada katastrofalni. Pa jedan Eden Hazard ne bi mogao igrati u drugoj ligi ove sezone."
 
 
 
Roberts: Nije više Special One
 
Kada je dolazio u Chelsea prvi put Mourinho je rekao da je poseban, pa je dobio nadimak Special One.
 
"Došao je i rekao da je Special One, ali on to više nije. Igrači su ga iznevjerili", kaže bivši igrač Chelseaja Graham Roberts, koji vjeruje da vlasnik Chelseaja Roman Abramovič kreće po Pepa Guardiolu.
 
Henry: Nije za sve kriv Mourinho
 
Legendarni napadač Arsenala Thierry Henry smatra kako veliki dio odgovornosti za nastalu situaciju snose i sami igrači.
 
"Chelsea je otpustio najboljeg trenera u klupskoj povijesti i jednog od najboljih menadžera svih vremena. Igrači bi također trebali preuzeti odgovornost. Nije za sve kriv Mourinho. Kod igrača je postojao nedostatak želje i motiva," kazao je najbolji strijelac Arsenala u povijesti.
 
Sutton: Njegove ovosezonske budalaštine bile su previše
 
Bivši napadač Chelsea Chris Sutton smatra kako je Mourinho ove sezone ipak pretjerao.
 
"Ranije je bio inteligentan, duhovit i šarmantan. Ali neke od njegovih budalaština ove sezone su bile ipak previše. Očito se pojavilo previše pukotina u svlačionici. Mourinho je očito izgubio povjerenje igrača. Ne možete sumnjati u Mourinhove trenerske kvalitete, ali očito je izgubio svlačionicu," izjavio je Sutton.
 
Souness: Kada je izgubio svlačionicu, izgubio je i posao
 
Bivši menadžer Liverpoola Graeme Souness smatra kako je Mourinho bio osuđen na 'propast' onoga trenutka kada je izgubio autoritet u svlačionici. "Kada je izgubio svlačionicu izgubio je i posao. Dva ili tri igrača su proširili nezadovoljstvo na cijelu momčad. Međutim, moram priznati kako me otkaz ipak iznenadio zbog svega što je Mourinho učinio za ovaj klub," smatra Souness.
 
Allardyce: Premierliga je puno izgubila
 
Slično razmišlja i menadžer Sunderlanda Sam Allardyce.
 
"Šokiran sam. Tužan sam jer je Mourinho sjajan trener s velikim karakterom. Njegov odlazak predstavlja gubitak za Premiership," smatra Allardyce.
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.