Nottingham je kažnjen. "Sastavljači pravila nisu predvidjeli kršenje ove prirode"

Foto: EPA

ENGLESKI prvoligaš Nottingham Forest kažnjen je s gotovo 900 tisuća eura i upozoren zbog nedoličnog ponašanja u vezi s objavom na društvenim mrežama koja je kritizirala suca nakon poraza u Premier ligi od Evertona prošle sezone, objavio je u petak Engleski nogometni savez.

Iz Nottinghama su bili ljuti jer su im odbijena čak tri VAR-zahtjeva za kaznenim udarcem kada su gubili s 0:2, a nekoliko minuta nakon utakmice objavili su izjavu na platformi društvenih medija X u kojoj su optužili VAR-suca Stuarta Attwella da je navijač Luton Towna.

Ubrzo nakon utakmice klub je na platformi X objavio: "Tri izuzetno loše odluke - tri penala nisu dosuđena - što jednostavno ne možemo prihvatiti. Upozorili smo sudačku komisiju da je VAR-sudac navijač Lutona puno prije utakmice, ali ga nisu zamijenili. Naše je strpljenje više puta testirano."

"Čak ni sastavljači pravila nisu mogli predvidjeti da će profesionalni klub ovako kršiti propise"

U to vrijeme Forest je bio uključen u bitku za ispadanje s Lutonom, ali je na kraju završio 17., dok je Luton ispao. Forest je rekao da će se žaliti na odluku FA-a.

FA je priopćio da nijedan drugi profesionalni klub dosad nije prekršio svoje propise osmišljene za kontrolu korištenja društvenih medija na takav način, opisujući to kao javni napad na integritet službene osobe utakmice u "neusporedivim razmjerima".

"Čak ni sastavljači pravila nisu mogli predvidjeti da će profesionalni klub ovako kršiti propise", rečeno je.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.