Nova bizarna ozljeda prsta u NBA ligi. Stradao je bivši prvak i prvi izbor drafta

Foto: Profimedia

GOLDEN State Warriorsi pobijedili su Los Angeles Clipperse 120:114 u utakmici u kojoj su dva hrvatska reprezentativca Dario Šarić i Ivica Zubac imali vrlo zapažene uloge. Warriorsi su došli do devete pobjede u sezoni iako nisu mogli računati na redovitog startera Andrewa Wigginsa, koji je propustio susret zbog bizarne ozljede.

Bivši prvi izbor drafta si je na dan utakmice ujutro zalupio vrata automobila preko kažiprsta desne, šuterske ruke. Prije utakmice izašao je na zagrijavanje, ali ozljeda mu je ipak previše smetala da bi nastupio. Ozljeda nije teže prirode te bi Wigginsa lako mogao zaigrati već u subotu, kad Warriorsi ponovno igraju protiv Clippersa, ali u Los Angelesu.

Najlošija sezona karijere

Wigginsu se ova neugodnost dogodila u najgorem mogućem trenutku, baš nakon što je protiv Sacramenta s 29 poena i 10 skokova odigrao najbolju utakmicu inače vrlo razočaravajuće sezone, u kojoj postiže samo 12.8 poena, četiri manje nego u prvoj sezoni prije devet godina. Wiggins je u Warriorse stigao 2020. te bio nakon Stephena Curryja njihov drugi najbolji igrač u finalu 2022., kad su osvojili naslov protiv Bostona.

On je drugi NBA igrač u kratkom razdoblju kojeg je ozljeda izvan terena spriječila da zaigra, nakon što je ranije ovog mjeseca sjajni defenzivac Toronto Raptorsa OG Anunoby propustio tri utakmice jer si je prerezao prst pripremajući ručak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.