Nova NBA supermomčad. Dončiću stiže jedan od najboljih šutera u povijesti košarke

Foto: EPA

KLAY THOMPSON (34) uskoro postaje novi igrač Dallas Mavericksa u kojima će s Lukom Dončićem i Kyriejem Irvingom stvoriti novu supermomčad. Vijest još nije službena, ali je najbolji NBA insajder Adrian Wojnarowski javio da je stvar gotova i da će postao uskoro biti objavljen.

Thompson bi za momčad koja je prošle sezone igrala veliko finale NBA lige trebao potpisati ugovor na tri godine, za ukupno 50 milijuna dolara. Golden State Warriorsi zbog kaotičnog stanja s previsokim ugovorima nisu željeli Klayu Thompsonu ponuditi više od 20 milijuna godišnje, što je ovaj ocijenio uvredljivim te odlučio potražiti novi klub. Tako je i službeno završila dinastijska era Splash Brothersa, rastavljen je najbolji šuterski tandem svih vremena.

Thompson je četverostruki NBA prvak s Warriorsima. Pet puta je bio na All-Star utakmici, dvaput je izabran u treću najbolju momčad lige, a jednom u najbolju defenzivnu. Prošle sezone je, nakon velikih problema s ozljedama, imao u prosjeku 18 poena, 3.3 skoka i 2.3 asistencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.