Novak Đoković se povukao s Roland Garrosa

Foto: Epa

PRVI tenisač svijeta Novak Đoković (37) odustao je od nastupa u četvrtfinalu Roland Garrosa protiv Norvežanina Caspera Ruuda. Razlog je ozbiljna ozljeda koljena koju je zaradio tijekom maratonskog meča u pet setova  protiv Argentinca Francisca Cerundola (25). Đoković je cijeli dan bio na pregledima, a nakon obavljene magnetske rezonance odlučio je da napusti Pariz jer je ozljeda bila preozbiljna. 

Podsjetimo, kolo prije Đoković je odigrao još jedan maratonski meč, koji je počeo u 23 sata, a završio debelo iza 3 sata ujutro. Đoković je tada pobijedio Lorenza Musettija 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0. Sve je to ostavilo trag na prvom igraču svijeta i na kraju je donio jedinu logičnu odluku. 

Pad na ljestvici 

Postavlja se pitanja kad će se Đoković vratiti tenisu s obzirom na to da jako brzo dolazi Wimbledon, a ovo ljeto su i Igre u Parizu. Prve prognoze nisu najbolje jer kod ovakvih ozljeda pauza može biti jako duga, a loša stvar za Đokovića je da već sad izgubio prvo mjesto na svijetu. Naime, odustajanjem u Parizu je izgubio 1600 bodova, a kako je Jannik Sinner osvojio 350, automatski ga je prestigao na vrhu. No, pad može biti još i veći ako Carlos Alcaraz osvoji French Open. Tada će Đoković pasti na treće mjesto. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.