Novi izbornik Engleske neće pjevati himnu

Foto: EPA

ENGLESKA reprezentacija danas igra prvu utakmicu nakon poraza 2:1 u finalu Europskog prvenstva u Njemačkoj protiv Španjolske. Bila je to i posljednja utakmica na klupi za sada bivšeg izbornika Garetha Southgatea (53), koji je Englesku vodio od 2016. godine i doveo je do dva finala Eura, no oba je izgubio.

Gordi Albion danas započinje novu eru utakmicom protiv Irske u Dublinu s početkom u 18 sati u sklopu prvog kola skupine 2 Lige B u Ligi nacija. Podsjetimo, Englezi su završili u nižem rangu Lige nacija jer su u prošloj bili posljednji u skupini s Italijom, Mađarskom i Njemačkom, osvojivši samo tri boda bez ijedne pobjede. Posljednju pobjedu u Ligi nacija upisali su još u studenom 2020. protiv Islanda.

Debi privremenog izbornika

Nakon odlaska Southgatea puno se špekuliralo o tome tko će preuzeti vođenje reprezentacije, a spominjala su se razna imena, poput Jurgena Kloppa i bivših trenera Chelseaja Grahama Pottera i Mauricia Pochettina. Međutim, engleski savez do danas nije donio konačnu odluku, a mjesto "privremenog izbornika" obnaša dosadašnji izbornik U-21 reprezentacije Lee Carsley (50). On je na neki način dobio priliku da dokaže da može postati i stalni nasljednik Southgatea.

Carsley je mladu reprezentaciju Engleske vodio od rujna 2021. godine te je u 29 utakmica ostvario učinak od 23 pobjede, jednog remija i pet poraza. Prošle godine u srpnju je mlade Engleze doveo do osvajanja U-21 Eura pobijedivši u finalu Španjolsku 1:0. Posebno je zanimljivo što će Carsley na klupi Engleske debitirati protiv države za čiju je reprezentaciju upisao 40 nastupa tijekom igračke karijere. Rođen je u Birminghamu, ali je za Irsku mogao igrati zbog podrijetla svoje bake.

Neće pjevati himnu

Uoči utakmice otkrio je da neće pjevati himnu, što je razljutilo engleske navijače, ali on za to ima razloge koji nemaju veze s Irskom. Carsley je rekao da nikad ne pjeva himnu i ne želi promijeniti svoju rutinu prije utakmice pjevajući God Save the King jer se želi "usredotočiti na nogomet". "To je nešto s čim sam se uvijek borio dok sam igrao za Irsku", rekao je Carsley, koji je prošlog tjedna otkrio da je vodio "neformalne razgovore" o tome da ove godine postane izbornik Irske.

"Dakle, to je nešto što nikad nisam radio. Uvijek sam bio jako fokusiran na igru ​​i svoje prve akcije na utakmici. Zaista sam otkrio da sam u tom razdoblju bio oprezan oko toga da mi misli ne odlutaju. Bio sam stvarno fokusiran na nogomet i to sam preuzeo u treniranju. Imali smo i nacionalnu himnu s mlađima od 21 godine i ja sam bio u zoni u tom trenutku. Razmišljao sam o tome kako će se postaviti protivnik i našim prvim akcijama na utakmici. U potpunosti poštujem obje himne i razumijem koliko znače objema zemljama. To je nešto što stvarno poštujem."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.