Novi poraz Bosne i Hercegovine u Ligi nacija, Francuska bolja od Belgije

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

NOGOMETNA reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je još jedan poraz u igi nacija. Kod kuće je izgubila od Mađarske 0:2. Oba pogotka za goste zabio je Dominik Szoboszlai. U istoj toj skupini Njemačka je pobijedila Nizozemsku 1:0 na domaćem terenu pogotkom Jemieja Lewelinga. BiH je još uvijek bez pobjede u ovoj sezoni Lige nacija te joj prijeti silazak u niži rang.

Standings provided by Sofascore

Talijani na čelu skupine

Najjača utakmica večeri bio je okršaj Belgije i Francuske, u kojem su gosti slavili 1:2. Za Francusku je oba pogotka postigao Randal Kolo Muani, dok je za Belgiju pogodio Lois Openda. U istoj je skupini Italija s 4:1 pobijedila Izrael. Briljirao je u toj utakmici branič Italije Giovanni di Lorenzo, koji je zabio dva pogotka.

Po jedan gol su zabili Davide Frattesi i Mateo Retegui. Mohammad Abu Fani pogodio je za Izrael. Talijani predvode ovu skupinu s deset bodova, dok su Izraelci zadnji.

Standings provided by Sofascore

U skupini 1, Lige B Ukrajina i Češka su remizirale 1:1.

Gosti su poveli u 19. minuti golom Lukaša Červija, a izjednačio je Artem Dovbik iz kaznenog udarca u 52. minuti. U drugom susretu u skupini Albanija je u Tbilisiju pobijedila Gruziju sa 1:0, a pogodak odluke zabio je veznjak milanskog Intera Kristjan Asllani u 48. minuti. Češka vodi sa sedam bodova, Gruzija i Albanija imaju po šest, a Ukrajina 4 boda.

Standings provided by Sofascore

Turska je u skupini 4 na gostovanju pobijedila Island sa 4:2 i osigurala barem plasman u doigravanje za viši rang

Orri Oskarsson je doveo domaćine u vodstvo u trećoj minuti, no Turska je u drugom dijelu okrenula rezultat golovima Irfana Cana Kahvecija (63') i Hakana Calhanoglula (6'7-11m). Island je izjednačio u 83. minuti golom Andrija Gudjohnsena, ali su gosti do kraja susreta zabili još dva gola za pobjedu, a strijelci su bili Arda Guler (88') i Kerem Akturtoglu (90+5').

U drugom susretu Wales je pobijedio Crnu Goru, koju vodi Robert Prosinečki, sa 1:0 golom Harryja Wilsona u 36. minuti iz kaznenog udarca. Turska vodi sa 10 bodova, Wales ima osam, Island četiri, a Crna Gora je na začelju bez bodova.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.