"Novi trener Dinama mora biti čvrste ruke jer tamo su nered, trauma i depresija"

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

SERGEJ JAKIROVIĆ više nije trener Dinama. Presudio mu je najteži poraz u povijesti kluba, 9:2 kod Bayerna u Ligi prvaka prije dva dana. Ali Dinamovo vodstvo i navijači nezadovoljni su njime već od ranije, nakon loših igara i rezultata u oba prvenstvena derbija.

Dinamo, naime, nije uspio pobijediti kod Rijeke (1:1), a onda ga je neposredno prije katastrofe u Münchenu pobijedio uzdrmani Hajduk 1:0, i to na Maksimiru. Dinamo je tako u sezonu od koje puno očekuje startao gubitkom prvog mjesta u SHNL-u i povijesnom sramotom u Ligi prvaka.

"U načelu nisam sklon ovakvim ekshibicijama, ali..."

Jakirovićevu smjenu za Index je prokomentirao Ilija Lončarević, bivši trener Dinama i legenda hrvatskog nogometa: "U načelu nisam sklon ovakvim ekshibicijama, čak ni nakon poraza kao što je onaj Dinamov kod Bayerna. Ali, s druge strane, takav poraz i prezentacija kao što je bila Dinamova u Münchenu ponekad zahtijevaju ovakve mjere.

Zato što utakmica kakvu je kod Bayerna odigrao Dinamo sama za sebe može biti razlog, bez predumišljaja, za otkaz treneru. Prezentacija Dinamove momčadi na toj utakmici bila je ispod svih mogućih kriterija. No, postoji i opcija da su u Dinamu već razmišljali o otkazu Jakiroviću, pa su im ovakva utakmica i rezultat bili samo okidač."

"Za trenera je ovo traumatsko iskustvo, ali je za Jakirovića puno pozitivnije da je otišao"

Nestor među hrvatskim nogometnim trenerima stao je iza mladog otpuštenog kolege: "Za trenera je ovo traumatsko iskustvo, ali je za Jakirovića puno pozitivnije da je otišao nego da je ostao. Ovo je situacija iz koje se teško može izaći na obostrano zadovoljstvo."

Lončarević nema favorita za Jakirovićevog nasljednika: "Teško je baratati imenima. Ja ću u startu podržati svakoga tko bude postavljen za trenera. Ali, Dinamu je na toj funkciji apsolutno potrebna čvrsta ruka jer ovo što vidimo u momčadi je nered. Stanje koje vlada je traumatsko i depresivno."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.