Novi veliki udarac za Real. As se, umjesto sada, vraća tek iduće godine

Foto: Profimedia

DAVID ALABA (32), jedan od najboljih braniča svijeta, stoper i lijevi bek Reala, koji je i kapetan reprezentacije Austrije, trebao se nakon teške ozljede vratiti ovog mjeseca. No španjolski mediji javljaju da je došlo do značajnih komplikacija oko njegovog oporavka. Relevo otkriva da će se zato vratiti tek za tri mjeseca, u siječnju iduće godine. 

Alaba ne igra za Real još od 17. prosinca prošle godine. Tada je na utakmici protiv Villarreala pretrpio kidanje prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena, zbog čega mu je slijedila operacija i dugi oporavak. No to se dakle bitno produljilo, pa Real ostaje ozbiljno hendikepiran.

Realu ova produljena pauza dolazi u najgorem trenutku

To se događa u najgorem trenutku za Real jer, zbog ozljede također ligamenata, od prošlog tjedna je gotova sezona za Danija Carvajala, još jednog ključnog braniča. Osim toga, još uvijek je ozlijeđen i Eder Militao. Tako da Real u drugu četvrtinu sezone ulazi ozbiljno oslabljen u obrani.

Alaba je u Real došao iz Bayerna bez odštete u ljeto 2021. Od tada je za Real odigrao 102 utakmice, postigao pet i namjestio devet golova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.