Novinar kojeg prati 500.000 ljudi: Istina je, Hajduk je Džeki ponudio ugovor

Foto: Profimedia

TURSKI novinar Sercan Hamzaoglu, kojeg na X-u prati gotovo 500 tisuća ljudi, govorio je o potencijalnom prelasku Edina Džeke (38) iz Fenerbahčea u Hajduk. "Istina je, Hajduk mu je ponudio dvogodišnji ugovor. No, Džeko želi raditi s Joseom Mourinhom i ne želi donijeti naglu odluku, stoga razmišlja o ponudi", otkrio je Hamzaoglu, prenose turski mediji.

Podsjetimo, sportski direktor Hajduka i donedavni napadač Nikola Kalinić razgovarao je s Džekom i Ivanom Rakitićem (36), što je Index prvi objavio. Kalinić pokušava bosanskohercegovačku i hrvatsku zvijezdu na zalascima karijera dovesti u Split, i to nakon što je za trenera doveo legendarnog Talijana Gennara Gattusa.

Kalinić je s Džekom igrao u Romi

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do konca lipnja 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. Džeko je jedan od najboljih europskih napadača posljednjih 15-ak godina. Igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

Za Romu je igrao od 2015. do 2021. godine, a ondje je svojevremeno bio suigrač s Kalinićem. Bivši hrvatski reprezentativac bio je član rimskog kluba u sezoni 2019./2020., kada je igrao na posudbi iz Atletico Madrida. Kalinić je za Romu u 19 nastupa upisao pet golova i dvije asistencije.

Poznata je i Džekina naklonost prema Hajduku jer je njegov najbolji prijatelj Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide. Džeko također ima poveznicu s Hrvatskom tako što je u Dubrovniku vlasnik restorana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.