Obitelj milijardera preuzela vaterpolskog velikana koji vodi legendarni Hrvat

Foto: EPA

NAJUSPJEŠNIJI svjetski vaterpolski klub, talijanski Pro Recco, koji vodi hrvatski stručnjak Sandro Sukno, dobio je nove vlasnike. Nakon što se dugogodišnji vlasnik i financijer kluba, milijarder Gabriele Volpi povukao, Pro Recco je preuzela brazilsko-američka obitelj Behring.

"Pro Recco s ponosom objavljuje da je zaključio proces prijenosa svog vlasništva na obitelj Behring, poznatu po svojim filantropskim naporima u podržavanju i promicanju sportske tradicije", naveo je klub na svojim stranicama. Div iz Recca, predgrađa Genove, rekorder je s 11 naslova prvaka Europe, a čak 36 puta bio je prvak Italije. Osvojio je i 17 nacionalnih kupova, devet europskih Superkupova i jednu Jadransku ligu. Momčad trenutačno vodi hrvatski stručnjak Sandro Sukno.

"Želimo nastaviti na tragu njegove izuzetne sportske tradicije"

"Oduševljeni smo što možemo započeti ovo novo poglavlje i pridružiti se Pro Reccu, najuspješnijem klubu na svijetu. Želimo nastaviti na tragu njegove izuzetne sportske tradicije i pokazati snagu koju vaterpolo ima u poboljšanju života ljudi", rekao je Lucas Giannini, izvršni direktor Zaklade Behring.

Obitelj Behring jedna je od najbogatijih na svijetu. Njezin najistaknutiji član je 57-godišnji Alex Behring, čije se bogatstvo procjenjuje na 6.2 milijarde dolara. Kao mladić igrao je vaterpolo prije nego što se obogatio u financijama. Danas živi u Sjedinjenim Državama i jedan je od osnivača 3G Capitala, globalnog investicijskog fonda koji među svojim "imovinama" ima i Burger King.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.