Odlazi trener s najduljim stažem u SHNL-u? "Možda je potrebna neka friška snaga"

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

LOKOMOTIVA i Rijeka remizirale su 2:2 u utakmici desetog kola SuperSport HNL-a. Rijeka je povela golom Stjepana Radeljića, ali uslijedio je preokret Lokomotive golovima Frana Karačića i Duje Čopa. U 90. minuti Ivan Smolčić donio je poravnanje Rijeci.

Utakmicu je komentirao Silvio Čabraja, trener Lokomotive, koji je dao naslutiti da bi uskoro mogao napustiti klupu zagrebačkog kluba. Bila bi to velika promjena u SHNL-u jer se radi o trenutno uvjerljivo najdugovječnijem treneru lige. Glavni trener prve momčadi Lokomotive postao je u lipnju 2021. godine.

"Dokad ću se ovdje zadržati? Možda bi i tu trebala neka friška snaga. Nije to nikakva najava, samo moj komentar", rekao je Čabraja nakon utakmice i tako potaknuo priče o mogućem odlasku. Ranije ga se povezivalo sa svim klubovima iz hrvatske "velike četvorke", ali nikad nije došlo do konačnog dogovora.

Grafika: Sofascore

Zadovoljan je svim osim završnicom

Čabraja je iznio i generalno viđenje utakmice. "Do zadnjih desetak minuta dobro smo se branili i čuvali prednost, limitirali smo Rijeku, koja nam do te završnice nije stvorila ozbiljnu priliku. Nažalost, pokleknuli smo u 90. minuti nakon prekida, očito je igračima pala koncentracija i nismo izdržali", rekao je pa dodao:

"Bili smo poremećeni u 16-ercu, nismo dobro reagirali na njihove duge lopte. Da, nezadovoljan sam primljenim pogotkom, ali kad se uzme u obzir što se događalo na samom kraju utakmice, mogu biti sretan da je ovako završilo."

Istaknuo je neiskustvo kao glavni problem

Novinari su Čabraji na konferenciji za medije istaknuli da se sve češće priča o Lokomotivi u kontekstu golova koje prima pred kraj utakmice. Imao je Čabraja i na to spreman odgovor, čak se može reći i opravdanje.

"Znate li koje su godište naši igrači? Znate li koje je godište bila naša vezna linija u ovoj utakmici? Eto, to vam je odgovor", rekao je Čabraja aludirajući na to da na raspolaganju ima niz jako mladih i neiskusnih igrača pa dodao:

"Nama nedostaje 20-ak centimetara visine u prosjeku i 20-ak kila mišića kod igrača. A kad oni dobiju te kile, onda više neće biti u Lokomotivi. Što da vam više kažem, pa vidjeli ste i sami kad je Fetai stao pored Radeljića pa smo se svi počeli smijati. To vam je tako, to je ta naša realnost."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.