Oduševio je na Euru, Barcelona zbog njega podiže novi kredit

Foto: EPA

NICO WILLIAMS, krilo Athletica koje je oduševilo nastupima za španjolsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu, mogao bi uskoro preseliti u Barcelonu. Nije tajna da katalonski klub želi 22-godišnjaka kojem predviđaju sjajnu nogometnu budućnost, kao što nije nepoznato ni to da je klub ima financijskih problema zbog kojih teško može konkurirati najbogatijima u ovom prijelaznom roku.

Williams je bio standardni član prve postave Španjolske na poziciji lijevog krila. Za nove prvake Europe nastupio je u svim utakmicama, osim u susretu protiv Albanije u grupnoj fazi. Uz jednu asistenciju zabio je i dva gola, među kojima i Engleskoj u finalu turnira.

Prošle sezone je imao 19 asistencija

Klauzula u njegovom ugovoru dopušta mu ranije odlazak iz Athletica bude li se našao kupac spreman izdvojiti 58 milijuna eura. Zainteresiranih ima više pa se tako spominju Arsenal i Chelsea, no Williams bi u slučaju da dođe do transfera radije izabrao ostanak u Španjolskoj nego odlazak u inozemstvo.

Barcelona i u tome vidi svoju šansu i zato je krenula po novi kredit kojim bi namaknula sredstva za njegovo dovođenje. Nedavno je klub podigao kredit od 100 milijuna eura kako bi mogao podmiriti račune u nadolazećem razdoblju.

Williams je pod ugovorom do kraja sezone 2026./27., a Transfermarkt ga procjenjuje na 70 milijuna eura. U prošloj sezoni odigrao je ukupno 37 utakmica za Athletic. Imao je učinak od osam golova i 19 asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.