Olić aktivirao pretpoziv Matiji Friganu

Foto: Profimedia

IZBORNIK hrvatske U-21 reprezentacije Ivica Olić aktivirao je pretpoziv napadaču Westerloa Matiji Friganu, koji će se pridružiti reprezentaciji na nadolazećem okupljanju za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. Hrvatska U-21 reprezentacija 11. listopada igra utakmicu kvalifikacija protiv Andore, dok 15. listopada slijedi susret protiv Grčke.

Frigan se nedavno istaknuo kao dvostruki strijelac za Westerlo u gostujućoj pobjedi 2:1 protiv Standarda iz Liegea, u okviru devetog kola belgijskog prvenstva. Ovim golovima upisao je svoj treći i četvrti pogodak u tekućoj sezoni. Prije Frigana, koji je prošle godine prešao iz Rijeke u Westerlo za 5.5 milijuna eura, za U-21 Hrvatsku su još pozvani napadači:

Marin Ljubičić (LASK), Anton Matković (NK Osijek), Ante Crnac (Norwich), Gabriel Vidović (1. FSV Mainz 05), Franjo Ivanović (R. Union St-Gilloise) i Dion Drena Beljo (SK Rapid).

Olić: Imamo široku bazu talentiranih igrača

"Pred nama su iznimno važne utakmice protiv Andore i Grčke. Prošlo je malo vremena od posljednjeg okupljanja, tako da većih promjena na popisu nije bilo. Raduje me što imamo široku bazu talentiranih igrača, a popis od 23 igrača koje smo pozvali reflektira našu vjeru u snagu ove ekipe.

Također, poslali smo osam pretpoziva jer želimo biti spremni za svaku situaciju i ostaviti prostor za dodatne opcije, ovisno o razvoju događaja. Nakon posljednjih utakmica, u kojima smo upisali pobjedu protiv Farskih otoka i poraz od Portugala, važno je da iduća dva susreta odradimo kvalitetno i ozbiljno.

Naša pozicija na tablici zahtijeva maksimalnu koncentraciju i odgovornost te očekujem da ćemo na domaćem terenu u Koprivnici pružiti kvalitetnu igru. Siguran sam da ćemo uz takav nastup ostvariti željene rezultate i ostati u utrci za plasman na Europsko prvenstvo", rekao je Olić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.