Olić: Dalić je imao puno strpljenja sa mnom, bio sam jako zelen

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA nogometna A reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu, gdje će odraditi dva dana priprema, a zatim u srijedu otputovati u Lisabon. Momčad izbornika Zlatka Dalića odigrat će prve utakmice nakon što u lipnju nije prošla grupnu fazu Europskog prvenstva.

"Bio sam jako zelen"

Hrvatska u četvrtak igra protiv Portugala, dok će u nedjelju u Osijeku ugostiti Poljsku u prvim dvama kolima skupine 1 najvišeg ranga Lige nacija. Obje utakmice igraju se u 20:45. Dalić, novi izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Ivica Olić te izbornik hrvatske futsal reprezentacije Marinko Mavrović zajedno su održali konferenciju za medije. Ivica Olić najavio je kvalifikacijske utakmice U-21 reprezentacije s Farskim otocima i Portugalom:

"Zahvalio bih se Daliću na prilici koju mi je dao na kraju igračke karijere i početku trenerske. Jeza me prođe kada se sjetim tih osam godina. Zahvalan sam na prilici da radim u stožeru Zlatka Dalića, imao je veliko strpljenje jer sam, tek sada vidim, bio jako zelen.

Želim puno uspjeha i radujem se novoj suradnji, mene kao izbornika U-21 i njega kao A selekcije. Farski otoci su reprezentacija koja drži rezultat, bacaju se na glavu i daju sve od sebe. Obratio bih pozornost na njih, o Portugalu ne treba pričati jer on uvijek ima vrhunske igrače i odlične rezultate."

"Ova generacija ima kvalitetu više u ofenzivnom dijelu"

Pitali su ga zašto je sada odlučio prihvatiti posao U-21 izbornika: "Ta tema je sazrijevala. Kad se ukazala prilika, prihvatio sam je. Imao sam punu podršku predsjednika i izbornika. Radujem se što sam i dalje u sustavu", odgovorio je Olić. "Znam koliko smo mi bili sretni kada smo dobili nekog mladog igrača. Naravno, rezultat je bitan, no potreban je pobjednički mentalitet.

Ova generacija ima kvalitetu više u ofenzivnom dijelu. Ima luksuz izabrati tko će igrati. Deficitarni smo na bočnim pozicijama, ali to je nedostatak i mlađih reprezentacija. Zadovoljan sam onime što imam, to su dobri dečki koji igraju u svojim klubovima. Nadam se da ćemo se brzo dobro upoznati i napraviti dobre stvari."

"Čavlina ostaje kapetan"

"Nije samo njegova situacija problematična, cijela ekipa Osijeka je u problemu. Tu onda obrana i vratar dolaze do izražaja. Meni je važno da golman Čavlina nije sebe sada dokazao, već je prije toga stekao iskustvo igranja u prvoj ligi. Teško je za golmana kada nije sve idealno, ali ekipa je ta koja pravi dobrog golmana.

Podržavam ga i sigurno će ostati kapetan U-21 reprezentacije. Vidim ga kao lidera, to će sigurno potvrditi i na terenu", rekao je Olić o Nikoli Čavlini, golmanu Osijeka koji je loše ušao u sezonu, kao i cijela slavonska momčad.

"Nije bilo ugodno vidjeti da hrvatski klubovi gube"

Osvrnuo se i na neuspjeh Hajduka, Rijeke i Osijeka u Europi: "Nije bilo ugodno vidjeti da hrvatski klubovi gube od klubova iz takvih zemalja. Nisam stekao dojam da su Hajduk, Rijeka ili Osijek bili dominantni pa su nezasluženo izgubili. To je realnost našeg nogometa. Naravno, svi smo bili sretni kada je Dinamo izborio Ligu prvaka, to je put za druge da se što bolje pokušaju približiti Dinamu.

A Dinamo je sada dva-tri koplja iznad svih. To nije problem koji se može riješiti kroz mjesec ili dva, to je proces koji će trajati. Nadam se da će se pronaći rješenje kako bismo bili konkurentni i imali klubove u EL-u i KL-u."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.