Olić kaže da Durdov ne može do poziva preko noći. Ovako je govorio o talentu Dinama

Foto: Luka Stanzl/Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija igra u petak od 18 sati protiv Andore u devetom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska je trenutačno treća i potrebna joj je pobjeda kako bi preskočila Grčku uoči posljednjeg kola. Hrvatska dočekuje Grčku pet dana nakon Andore i s četiri boda trebala bi biti sigurna oko plasmana na završni turnir.

Izbornik reprezentacije Ivica Olić najavio je te utakmice, a govorio je i o Hajdukovom ofenzivcu Bruni Durdovu (16), koji igra sjajno za Hajduk u SuperSport HNL-u. Mlado krilo je za Hajduk u deset utakmica zabilo tri gola, a pozvano je u U-17 reprezentaciju.

Olić je komentirao mogućnost njegovog pozivanja: "Ne sumnjam da će jednom doći k nama, pa i u A reprezentaciju. Radujemo se svakom mladom igraču. Pred njim je da nastavi raditi ovako, težak je to put, ništa ne ide preko noći. Dosad je odradio par utakmica. Iz mog iskustva, rekao bih da mu se ne smije stavljati teret A i U-21 reprezentacije. Nastavi li ovako igrati, dobit će pozive."

Pozvan je 17-godišnji Dinamov talent Noa Mikić

No Olić je u reprezentaciju pozvao Nou Mikića, Dinamovog juniora koji je ove sezone jednom nastupio za seniorsku momčad. U tom je nastupu skupio tek šest minuta. Mikić ima 17 godina i Olić ga je nahvalio uoči okupljanja reprezentacije. Rekao je da želi ubrzati njegov razvoj.

“Bit će sigurno dosta polemike zašto sam zvao jako mladog Mikića. Ali, ono što sam vidio i čuo od trenera bilo je dovoljno. Želim ga u ovoj U-21 vrsti. S obzirom na deficitarnu poziciju desnog bočnog, važno je da se na vrijeme prepozna talent i da se takvom talentu omogući razvoj, da što prije adekvatno uđe u seniorski nogomet.

Svi kažu da je Mikić na toj poziciji najveći talent. Ima sjajne kapacitete, zato ne vidim razlog da se njegov razvoj ne bi ubrzao", rekao je Olić za Sportske novosti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.