Olić nakon Andore: Ovakve su utakmice najteže za igrače i trenere

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija u Koprivnici je u devetom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedila Andoru 2:0 i tako kolo prije kraja zasjela na drugo mjesto u skupini. Izabranicima Ivice Olića preostao je još domaći ogled s Grčkom, u kojem im je dovoljan i bod da ostanu na poziciji koja osigurava barem dodatne kvalifikacije. Utakmicu s Andorom komentirao je izbornik U-21 Hrvatske Ivica Olić.

"Kao što smo i očekivali, prvo poluvrijeme je bilo dosta teško. Andora se branila sa svih 10 igrača, uglavnom su se fokusirali na obranu i držao ih je rezultat. Mi smo bili malo spori u prvom poluvremenu, dosta smo forsirali jednu stranu, nismo okretali strane kako bismo došli do više prostora i pokoje prilike više", rekao je Olić.

"Najvažnije je da smo osvojili tri boda"

"Dogovorili smo se da ćemo u nastavku pokušati igrati brže, i tražili smo više centaršuteva s poludistance s obzirom na to da smo u kaznenom prostoru imali Belju koji je svaku dugu loptu imao pod kontrolom ili je bio na njoj. S obzirom na njihov deficit u tom segmentu, on je bio dosta dominantan, a tako smo na kraju i dali gol, iz jednog centaršuta i druge lopte, i onda je bilo sve lakše.

Utakmica se otvorila i išla je onako kako smo očekivali. Naravno da bi idealan scenarij bio da smo mogli otvoriti ranim golom, sigurno bi bilo drugačije. No, najvažnije je da smo ova tri boda upisali i na terenu.

Te su utakmice najteže i najgore i za igrače i za nas trenere, da ih se dovoljno motivira da ipak upišu ta tri boda s obzirom na njihovu važnost, i da dođemo u situaciju da možemo biti drugi”, zaključio je izbornik mlade hrvatske reprezentacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.