Olić o protivniku U-21 Hrvatske u play-offu za EP: Njihov nogomet je u velikom usponu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija igrat će protiv Gruzije u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. koje će se održati u Slovačkoj, odredio je ždrijeb održan u Nyonu.

Nakon što je završila grupna faza kvalifikacija za UEFA Europsko prvenstvo do 21 godine, s 12 momčadi koje su rezervirale svoja mjesta za finalni turnir uz domaćina Slovačku te još šest momčadi koje su osvojile mjesta u doigravanju u studenom, u Nyonu je održan ždrijeb za dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025.

Hrvatska će prvu utakmicu protiv Gruzije igrati u gostima 15. studenoga, a uzvratnu na domaćem terenu 19. studenoga. Grad domaćin te utakmice bit će određen naknadno. Ostali parovi dodatnih kvalifikacija su Belgija - Češka i Finska - Norveška.

Olić: Njihov nogomet je u velikom usponu

"To je momčad koja je završila druga na ljestvici ispred Švedske, što govori o njihovoj kvaliteti i ozbiljnosti. Već su pokazali koliko su opasni, a jasno je da se radi o vrlo talentiranoj ekipi i zato moramo biti maksimalno oprezni i dobro pripremljeni. Podcjenjivanju nema mjesta jer su dokazali da imaju potrebnu kvalitetu.

Njihov nogomet je u velikom usponu, što se vidi i po uspjesima njihove A reprezentacije na Europskom prvenstvu. Sigurno je da tu euforiju i pozitivan duh prenose i na mladu reprezentaciju, što nas dodatno motivira da budemo maksimalno spremni za ovaj izazov", rekao je izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić.

Dosad su plasman izborili: Engleska (prvak), Slovačka (domaćin), Danska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovenija, Španjolska i Ukrajina. Ždrijeb glavnog dijela Europskog prvenstva održat će se u Bratislavi 3. prosinca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.