Olić uoči ključne utakmice U-21 Hrvatske: Nismo mogli puno analizirati protivnika

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

ISPRED hrvatske nogometne U-21 reprezentacije je utakmica protiv Grčke koja će odlučivati o drugom mjestu u skupini G, koja osigurava barem ulazak u play-off za plasman na Europsko prvenstvo u lipnju iduće godine u Slovačkoj.

Utakmica je na rasporedu 15. listopada u 18 sati u Koprivnici. Uoči posljednjeg susreta u skupini Hrvatska se nalazi na drugom mjestu s 19 bodova, dva više od treće Grčke. Na vrhu je nedostižan Portugal. Uz devet pobjednika skupina, prolazak na Europsko prvenstvo izborit će i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije, dok preostalih šest ide u play-off.

Olić: Pripremili smo se

"Obje ekipe imaju šanse ući najmanje u doigravanje, dodatne kvalifikacije. Ekipa Grčke također je promijenila trenera, ovo će mu biti treća utakmica. Promijenio je nekoliko igrača i sustav pa nemamo puno utakmica koje smo mogli analizirati. To su bili Farski otoci i prijateljska utakmica protiv Slovačke pod novim vodstvom. 

Ono što smo vidjeli, za to smo se pripremali i nadam se da ćemo ih sutra spremno dočekati. Bit će to sasvim drukčija utakmica u odnosu na Andoru jer protivnik ima više kvalitete i brži je i čvršći u duelima. Međutim, kao što sam rekao, vjerujem u ove dečke, vjerujem u svoju ekipu i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je izbornik Ivica Olić uoči susreta.

Čavlina: Postoji pritisak

Susret je najavio i kapetan reprezentacije Nikola Čavlina: "Protiv Andore smo vidjeli da je ta mala zemlja, ne baš naročito poznata po nogometašima, bila kompaktna i ozbiljna ekipa, a sad slijedi Grčka koja je već dugi niz godina jedna od ozbiljnijih i opasnijih ekipa. Ne smijemo ih shvatiti olako, moramo biti dobri na lopti, čvrsti na lopti, slušati izbornikove zahtjeve", kazao je Čavlina.

"Sigurno da postoji pritisak, ali ne bi to trebalo biti tako značajno jer sigurno smo mi kvalitetniji. Moramo igrati kao da je finale jer imamo šansu proći kao najbolji drugoplasirani, ali svakako da si ne trebamo stavljati veliki pritisak, nego uživati u igri jer stvarno imamo ozbiljne igrače. Sve u svemu, ako budemo pravi, to će biti pitanje samo na našoj strani", dodao je Čavlina.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.