Francuzi ne znaju što učiniti. Olimpijcima pozlilo nakon plivanja u rijeci Seini

Foto: Profimedia

TRENING u Seini za plivačka natjecanja na otvorenim vodama otkazan je u utorak jer je voda bila neprikladna za plivanje, objavili su organizatori Olimpijskih igara u Parizu. Ovo je peti otkazani trening od početka Olimpijskih igara, nakon što su prva četiri bila za triatlon, zbog čega je muški triatlon odgođen za jedan dan.

Nije naveden razlog odgode

Odgođeno je i upoznavanje s plivačkom rutom. "Nakon dnevnog sastanka o situaciji jutros između Ville de Paris, Paris 2024. i World Aquaticsa, odlučeno je da se upoznavanje koje se trebalo održati danas, 6. kolovoza 2024., odgađa", stoji u priopćenju World Aquaticsa.

Nije naveden razlog odgode, ali je rečeno da će dodatne informacije biti dostupne kasnije u utorak. Sastanak vođa timova i brifing trenera i dalje će se odvijati prema planu. Da bi mogli pustiti sportaše plivati u rijeci, organizatori pomno prate dvije razine fekalnih bakterija: onu bakterije E. Coli i onu enterokoka.

Francuske vlasti potrošile su 1.4 milijarde eura na unaprjeđenje kanalizacijskog sustava glavnog grada, obećavajući da će rijeka biti dovoljno čista da se stanovnici u njoj mogu kupati do sljedećeg ljeta. U četvrtak i petak na rasporedu su plivačke maratonske utrke za žene i muškarce.

Problemi kod sportaša

Nedavno se pojavila informacija kako je belgijska sportašica Claire Michel završila u bolnici. Zaražena je bakterijom E. coli, koja uzrokuje želučane i crijevne probleme. Uzrok bolesti može biti i zagađena Seina. Još se nekoliko sportaša u Parizu potužilo na iste probleme. Među njima je i švicarski triatlonac Adrien Brifford, koji je plivao u rijeci.

Norveški triatlonac Vetle Bergsvik Thorn razbolio se 24 sata nakon plivanja u rijeci Seini: "Mislimo ono što svi misle, da je zbog plivanja u rijeci, ali ne znamo. Možda je do rijeke, možda je do piletine. Doktor ostavlja mogućnost da je došlo do trovanja hranom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.