Olimpijska medalja vraćena gimnastičarki pet dana nakon što joj je oduzeta

Foto: Profimedia

RUMUNJSKA gimnastičarka Ana Barbosu (18) ostala je prije pet dana bez brončane medalje na Olimpijskim igrama nakon odluke sudaca. Za broncu se na parteru borila s Amerikankom Jordan Chiles (23). Prvobitnom odlukom sudaca Barbosu je osvojila broncu s ocjenom 13.700 i nakon toga je započela slavlje ogrnuta rumunjskom zastavom.

Slavlje je nakon nekoliko trenutaka prekinuto jer su se Amerikanci žalili na ocjene koje je Chiles dobila. Ona je bila peta, a Barbosi, koja je bila treća, oduzeta je bronca nakon što je Chilesina trenerica uložila žalbu kako ona nije primjereno bodovana.  

Zbog apela trenerice, američka gimnastičarka dobila je 0.1 bod, koji joj je donio brončanu medalju, a Rumunjka je ostala bez medalje. Barbosu je to teško podnijela. U suzama je napustila dvoranu. Zlato je osvojila Brazilka Rebeca Andrade (25), a drugo mjesto pripalo je Amerikanki Simone Biles (27).

Međutim, danas, zadnjeg dana Olimpijskih igara, došlo je do velikog obrata. Sportski arbitražni sud objavio je kako je Chilesina trenerica prekasno uložila žalbu. Predviđeno vrijeme za ulaganje žalbe je jedna minuta, a ona je s tim zakasnila četiri sekunde. Odluka sudaca od prije pet dana je poništena, a Amerikanka je ostala bez odličja. Konačan poredak je: zlato je osvojila Rebeca Andrada, srebro Simone Biles, a broncu Ana Barbosu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.