DANI OLMO

Olmo: Nisam mogao otići iz Dinama

Foto: Pixsell

NAJBOLJI igrač Dinama Dani Olmo odradio je veliki intervju sa španjolskom Marcom u kojem je pričao o ostanku u Dinamu, španjolskoj reprezentaciji i o tome gdje se sve još mora igrački poboljšati.

Nakon što je vodio Dinamo do osmine finala Europa lige prošle sezone činilo se kako je izvjesno da će Olmo otići iz kluba, no to se nije dogodilo. Umjesto, Olmo je vodio Dinamo do plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. U 11 utakmica ove sezone za sada je na pet golova i isto toliko asistencija.

Zašto je i dalje u Dinamu, pita se Marca?

"Nisam mogao otići, ali drago mi je što sam ostao u Dinamu. Dali su mi puno i ove godine imamo priliku igrati Ligu prvaka nakon fantastične prošle sezone. Htjeli su da ostanem i pomognem ekipi na putu do Lige prvaka što smo uspjeli. Uvijek sam htio igrati u Ligi prvaka."

"Kao u Dinamu, u reprezentaciji smo svi jednako važni"

Kako mu se život promijenio nakon osvajanja Europskog prvenstva za igrače do 21 godine? Većina španjolskih navijača do tada nije čulo za njega.

"Puno toga se promijenilo jer znam da sam bio najmanje poznat od svih igrača. No, također sam znao da imam priliku izboriti se za svoje mjesto. Otišao sam na prvenstvo s takvim razmišljanjem i dao sve od sebe."

Olmo je ostao skroman kada je upitan o tome je li vođa ove ekipe.

"Kao u Dinamu, svi smo jednako važni i igramo u profesionalnim klubovima. Najvažnije je kada dođemo u reprezentaciju dati svoj obol. Svi zajedno. Osobno, uvijek želim igrati za reprezentaciju i dati sve od sebe da dođemo do pobjede. Tako mora funkcionirati."

"Moram na svemu raditi"

Što treba najviše poboljšati u svojoj igri?

"Sve. Moram poboljšati udarac lijevom nogom i udarac glavom."

Upitan je i o Barceloninoj tinejdžerskoj senzaciji, Ansu Fatiju.

"Vrlo sam sretan zbog njega. Znam osobno njega i njegovu obitelj jer sam igrao s njegovim bratom u Barci. Mora ići korak po korak. U idealnom je okruženju, treba biti miran i ostati čvrsto s nogama na zemlji. Mlad je, ima puno prostora za napredak i mora nastaviti raditi."

Koliko se Olmo još može poboljšati u natjecanju poput hrvatske lige?

"Hrvatska ima kompetitivnu ligu, nije poput liga Petice, no igranje u europskim utakmicama i za reprezentaciju mi pomaže u poboljšanju."

Ne skriva kako mu je san zaigrati za A reprezentaciju.

"Jako je teško ući na taj popis, ali morate nastaviti raditi. Svakom mladom španjolskom igraču je zaigrati za seniorsku reprezentaciju. Trenutno igram za U21 vrstu. Spreman sam i dajem sve od sebe, nevezano za koju selekciju igram."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.