borba za prvu hnl

ORIJENT - ISTRA 0:3 Sjajni Gržan odveo Istru na korak do prve lige

Foto: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

ISTRA je na korak do Prve HNL. Puljani su na riječkoj Kantridi s 3:0 golovima Šime Gržana i Maganjića pobijedili Orijent u prvoj utakmici kvalifikacija za prvu ligu. Uzvrat je 5. kolovoza u Puli.

Prva dva pogotka na utakmici postigao je Gržan, prvi u 8. minuti iz kaznenog udarca, a drugi u 64. minuti, da bi konačni rezultat postavio Maganjić u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Istra je do prednosti stigla vrlo rano nakon što je Smolčić nespretno i nepotrebno u svom kaznenom prostoru srušio Guzinu, a Gržan je bio siguran izvođač najstrože kazne.

Već u 22. minuti situacija za domaće je postala praktički bezizlazna jer je zbog opasne igre isključen Ivančević.

Gržan odveo Istru na korak do prve lige

Drugi pogodak na utakmici Gržan je postigao u 64. minuti kada je u utrci za jednim dubinskim proigravanjem bio brži od vratara Orijenta Berkovića, obišao ga i iskosa pogodio praznu mrežu.

U samoj završnici utakmice vrlo loš sudac Jović pokazao je još dva crvena kartona. Prvo je nakon grubog prekršaja pokazao samo žuti karton igraču Istre 1961 Ivančiću, a nakon što mu je domaći igrač Gerc došao ukazati kako se radi o prekršaju za crveni karton, prvo je pokazao Gercu žuti zbog prigovora, a kako mu je to bio drugi žuti karton, isključio ga je iz igre, da bi potom na intervenciju VAR-a išao pogledati snimku Ivančićeva prekršaja i potom isključio i njega.

U samoj završnici susreta Maganjić je pospremio jedan odbijanac u mrežu domaćih za konačnih i uvjerljivih 0:3.

Istra kaznila sve greške neiskusnog Orijenta 

Bila je to neobična, ali veoma uzbudljiva i zanimljiva utakmica. Puljani su rezultatski deklasirali Riječane, ali daleko od toga da Orijent nije imao svojih prilika, posebno u nastavku utakmice. Početkom drugog poluvremena Orijent je s igračem manje napadao, bio je bolji i opasniji rival, a vratar Istre Čondrić u nekoliko navrata branio je opasne udarce igrača kluba s Krimeje, posebno Iličića.

Ipak, Istra je iskusnija momčad i jako je dobro znala koristiti sve greške obrane domaće momčadi. Puljani su puštali igrače Orijenta da ih napadnu, a onda su čekali kontre znajući da imaju igrača više. Tako su i zabijali golove u nastavku te su imali još nekoliko odličnih šansi, zicera koje je obranio večeras fantastični vratar Berković.

Premda je primio tri gola, Berković je bio daleko najbolji igrač svoje momčadi.

Uzvrat u Puli je u srijedu.

SASTAVI:

ORIJENT 1919: Berković, Ivančević, Mulac, Tadejević, Smolčić, Liber, Fatić, Mohorovičić, Monjac, Iličić, Maružin.

ISTRA 1961: Čondrić, Grujević, Tomašević, Paez, Gonzalez, Blagojević, Galilea, Močinić, Gržan, Guzina, Ivančić.

Ovako izgleda Kantrida 15 minuta prije početka utakmice:

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.