Oršić je ovaj mjesec igrao 17 minuta. Dalić ga je pozvao

Foto: Profimedia

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za okupljanje uoči posljednje dvije utakmice grupne faze Lige nacija. Na njemu se, između ostalih, našao Mislav Oršić (31), nogometaš turskog Trabzonspora. Krilni napadač ove je sezone skupio osam nastupa za Trabzonspor, no nije zabio nijedan gol.

Grafika: Sofascore

Samo je jednom asistirao, i to u utakmici kvalifikacija za Europa ligu. Oršićev status u prvoj momčadi nije čvrst, tako da često ulazi s klupe, a ponekad uopće ne igra. Ovaj mjesec tako je dobio minutažu tek u jednoj utakmici Trabzona. Igrao je 17 minuta u remiju protiv Hatayspora.

Ozljeda i pauza od skoro cijele prošle sezone

Od tad je presjedio na klupi dvije utakmice reprezentacije (Škotska i Poljska) te utakmicu protiv Bašakšehira. U porazu kog Göztepea nije ni bio u zapisniku. Oršić je 27 puta nastupio za reprezentaciju te je zabio dva gola - Španjolskoj u osmini finala Europskog prvenstva 2021. te Maroku u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2022.

Početkom prošle sezone Oršić je imao velikih problema s ozljedama i tek na početku ove sezone bio je spreman za nastavak karijere. Najbolje dane proveo je igrajući za Dinamo, s kojim je osvojio pet naslova prvaka Hrvatske te zabio 91 gol u 216 nastupa. Igrao je s Dinamom Ligu prvaka i Europa ligu, što mu je i donijelo poziv u reprezentaciju u rujnu 2019. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.