Splićanin koji je osvojio zlato za Srbiju doživio neugodnost s osiguranjem u Beogradu

Foto: EPA

SRPSKI olimpijci dobili su spektakularan doček u domovini. Sinoć su se svi sportaši tradicionalno našli na balkonu Starog dvora u Beogradu. Prvo ih je ugostio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a nakon toga su izašli na balkon, gdje ih je pozdravilo okupljeno mnoštvo. Po informacijama RTS-a, više od 40.000 ljudi okupilo se na dočeku.

"MVP, MVP, MVP", skandirali su okupljeni kada se na balkonu pojavio Nikola Jokić, a čulo se i "Your defence is terrified" na pojavljivanje Alekse Avramovića. Podsjetimo, Srbija je Igre završila s pet osvojenih medalja. Do najsjajnijeg odličja došli su vaterpolisti, Zorana Arunović i Damir Mikec u streljaštvu (miješana timska medalja) te Novak Đoković u tenisu, srebro je osvojila Aleksandra Perišić u taekwondou, a košarkaška reprezentacija osvojila je broncu.

Damir Mikec donio je prvu medalju Srbiji na ovim Igrama pa je tako srebru iz pojedinačne konkurencije u Tokiju dodao i zlato, a po povratku u Beograd doživio je neočekivanu neugodnost. Nakon dočeka na balkonu Starog dvora srpski olimpijci zaputili su se u jedan restoran na ekskluzivnu zabavu, a osiguranje na ulazu nije prepoznalo Mikeca i prepriječilo mu je put. Zlatni olimpijac morao je izvaditi mobitel i na njemu tražiti pozivnicu kako bi bio pušten u društvo kolega.

"Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao govoriti da navijam za Hajduk"

Mikec je rođen 1984. godine u Splitu, otac mu je bio slovenskog porijekla i vojno lice JNA, a obitelj mu je devedesetih protjerana, pa se preselila najprije u Herceg Novi, a zatim u Beograd. Mikec je kasnije govorio kako je, odrastajući u Splitu, govorio da navija za Hajduk, a u stvarnosti simpatizirao Crvenu zvezdu.

"Jednostavno se dogodilo, tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti. Odmah sam osjećao ljubav prema Zvezdi. Rođen sam 1984. godine u Splitu i, naravno, tamo je Hajduk glavni, svi za njega navijaju, osim mene. Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao govoriti da navijam za Hajduk. Poslije Splita smo otišli u Herceg Novi, zna se da je to grad s puno navijača Zvezde, a zatim u Beograd", objasnio je Mikec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.