Osijek doveo bivšeg igrača Porta i Olympiacosa. Igrao je i Ligu prvaka

Foto: NK Osijek

PORTUGALSKI ofenzivac Hernani (33) novi je igrač Osijeka, objavio je klub na službenim web stranicama. Dolazi besplatno kao slobodan igrač, a pozorni pratitelji nogometa vjerojatno ga se sjećaju kad je bio u Portu. Skupio je pedesetak nastupa za Porto i 2018. podigao trofej portugalskog prvaka. Posljednji klub bio mu je Al-Najma, inače drugoligaš iz Saudijske Arabije. S Osijekom je potpisao ugovor na godinu dana i nosit će dres s brojem 27.

Osijek je ovako predstavio svog novog igrača: "Jorge Santos Fortes Hernani je krilni napadač, inače ljevak s više od 100 nastupa u jakoj portugalskoj ligi koji se iskazao igrajući i u ponajboljem grčkom klubu Olympiakosu, a skupio je i dvadesetak utakmica u španjolskoj La Ligi."

Osvajao titule s Portom i Olympiacosom

Osijek dalje navodi: "Dakle, iskustva ima napretek kada je riječ o igranju na toj razini europskog nogometa. Iskazao se prvo u Vitoriji Guimaraes (tamo je ukupno imao 63 nastupa – 16 golova I 14 asistencija), a 2015. je došao u vrlo jaki Porto u kojem je odigrao 52 utakmice (7 golova, 4 asista) i potom otišao na posudbu u također uvijek ambiciozni Olympiacos gdje je zabilježio 26 nastupa (8 pogodaka, 7 ključnih dodavanja).

U oba je ova kluba osvajao titule državnog prvaka. Zatim se vratio u Vitoriju, da bi 2019. potpisao za Levante za kojega je nastupio u 23 susreta (3 gola). Bio je i u Saudijskoj Arabiji, u tamošnjoj Al-Wehdi (28 utakmica i 5 pogodaka), a onda se još jednom vrlo kratko vratio u Španjolsku, tada u Las Palmas (5/0) iz kojega je prije dvije godine prešao u portugalski Rio Ave (39/2) čiji je dres nosio do kraja prošle godine. Posljednju je polusezonu proveo u saudijskom Al-Najmu (15/3) nakon čega je u statusu slobodnog igrača."

"Vjerujem da ću uživati u Hrvatskoj"

Na predstavljanju je Hernani prvo izjavio: "Je, imam dosta iskustva, no ovo je sada nova stepenica za mene i želim nastaviti igrati na kvalitetnoj razini. Bio sam u dobrim i velikim klubovima, sada mi je drago što ću, vjerujem, uživati igrajući u Hrvatskoj. Nastojat ću pomoći momčadi da bude što bolja, to ovdje očekujem. A što se tiče osvajanja titula u Portugalu i Grčkoj, to je svakako bilo odlično iskustvo i za mene osobno."

Nastupajući za Porto i Olympiacos osjetio je čari igranja u Ligi prvaka, u kojoj je participirao u 14 dvoboja, a o tome je rekao: "Da, to je posebno iskustvo za svakog igrača koji osjeti to zadovoljstvo. To je ono što želiš ostvariti kada kreneš igrati nogomet. Igrati na najvišoj razini za koju u tom trenutku moraš biti spreman. Utakmice s nekima od vrhunskih europskih momčadi svakako dobro dođu svima u karijeri. Inače, lige u kojima sam igrao su prilično različite, teško ih je uspoređivati. Svugdje je bilo zahtjevno, no mogu reći da su to bile uspješne godine za mene."

O daljnjim ambicijama je izjavio: "Naravno da sam motiviran, nastojat ću i ovdje biti što bolji i pružiti ono najbolje od sebe. Pričao sam sa svojim agentom i shvatio da dolazim u dobar klub. Stoga sam i prihvatio Osijekovu ponudu. Trenutno ne znam baš puno o hrvatskom klupskom nogometu, ali ću brzo saznati više o Ligi kroz utakmice koje ćemo imati. Idealna pozicija? Na desnoj strani se najbolje osjećam. Najviše sam utakmica odigrao u toj ulozi, iako ih je bilo dosta i na lijevom krilu. Ponekad je to bilo i na nekim drugim pozicijama, no primarno sam krilni napadač."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.