Osijek doznao potencijalnog protivnika u play-offu Konferencijske lige

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

CIPARSKA Omonia izbacila je mađarski Fehervar u trećem kvalifikacijskom kolu Konferencijske lige. Momčad Valdasa Dambrauskasa danas je pobijedila 2:0 u Mađarskoj pogocima Willyja Semeda iz 28. i Andronikosa Kakoullisa iz 95. minute te tako ukupnom 3:0 pobjedom izborila susret u play-offu natjecanja s boljim iz duela Osijeka i azerbajdžanske Zire, čija je prva utakmica na Opus Areni završila 1:1.

Osijek doznao potencijalnog protivnika

Osijek sutra od 18:30 gostuje kod Zire i borit će se za play-off Konferencijske lige, odnosno duel protiv Omonije. Osijek nikada nije igrao u skupinama nekog europskog natjecanja i protiv Azera, a zatim Ciprana, može ispisati klupsku povijest. Ciparsku momčad vodi bivši Hajdukov trener Valdas Dambrauskas (47), koji je momčad preuzeo 1. srpnja ove godine, potpisavši dvogodišnji ugovor. Dambrauskas je vodio Hajduk od 2. studenog 2021. do 12. rujna 2022. godine.

Dambrauskasa i dalje cijene u Splitu

Osvojio je Kup, a u 38 utakmica je ostvario 23 pobjede, sedam remija i osam poraza. Nakon Hajduka je vodio grčki klub OFI, gdje se zadržao 14 mjeseci. Hajdukovi navijači i dalje cijene litavskog trenera jer smatraju kako je splitska momčad pod njegovim vodstvom igrala dopadljivo i učinkovito.

Za Omoniju igra bivši kapetan Lokomotive Mateo Marić (26). Marić igra na poziciji zadnjeg veznog, a ovog je ljeta nakon četiri godine igranja za Lokomotivu ostvario transfer u ciparski klub. Omonia je prošle sezone završila na trećem mjestu, iza prvaka APOEL-a i AEK-a iz Larnace.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.