Osijek i Rijeka danas kreću u borbu za Europu. Evo gdje gledati utakmice

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

RIJEKA i Osijek danas u 20 sati igraju utakmice drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Osijek će na Opus Areni ugostiti mađarski ZTE Zalaegerszeg uz prijenos na kanalu MAXSport 1, dok će Rijeka prvu utakmicu igrati na Kosovu protiv KF Dukagjinija, što će se moći pogledati na kanalu MAXSport 2.

Uzvratni susreti igraju se za tjedan dana. Ako Osijek nakon dvije utakmice prođe ZTE, u trećem pretkolu igrat će protiv boljeg iz ogleda rumunjskog Cluja i turske Adane. Rijeku u idućem pretkolu čeka pobjednik duela Torshavna s Farskih otoka i velškog Haverfordwesta.

Tomas: Moramo ponoviti utakmicu protiv Slaven Belupa

"ZTE igra napadački nogomet. Disciplinirana su i organizirana momčad s dobrim pojedincima. Moramo biti pravi, očekujem zahtjevnu utakmicu. Moramo ponoviti utakmicu protiv Slaven Belupa (6:1), možda čak biti i bolji. Vjerujem da to možemo. Moramo kontrolirati utakmicu.

Igrači koji će početi i ući u nastavku igre moraju držati visoki ritam. Neću odstupati od toga", poručio je trener Osijeka Stjepan Tomas. "Analizirali smo protivnika, znamo kako treba igrati. Vidjet ćemo hoće li biti promjena. Idemo na pobjedu", nastavio je Tomas.

Jakirović: Igraju s dosta emocije, pazit ćemo da ne uđemo u incident

"Ovo će biti prvo poluvrijeme. Čeka nas dobar protivnik, koji je kvalitetan u tranziciji. Imaju opasne krilne igrače, pa moramo pokazati taktičku disciplinu. Mi ćemo više biti na lopti jer je to njihov stil. Nadam se da ćemo se dobro prezentirati i izboriti aktivan rezultat pred uzvrat", rekao je trener Rijeke Sergej Jakirović.

"Morat ćemo znati odgovoriti na njihovu agresivnost. Igraju s dosta emocije, pazit ćemo da ne uđemo u incident koji bi mogao biti taktičke prirode. Ne smijemo se dati isprovocirati. Nadam se da ćemo im odgovoriti", dodao je Jakirović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.