Osijek ima velik problem sa strujom na Opus Areni. Klub poslao dopis HEP-u

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

NK OSIJEK je na Opus Areni odigrao četiri utakmice ove sezone. Na sve četiri dolazilo je do prekida napajanja električnom energijom. Taj problem najviše se vidio prošlog vikenda tijekom utakmice protiv Gorice jer je električne energije nestajalo u više navrata.

Opus Arena ima svoj agregat, koji pokriva oko 60 posto potreba napajanja stadiona. Taj je agregat održavao rasvjetu na stadionu, no onda bi se pogasila ostala svjetla, reklame, semafor i svjetleća fasada stadiona. Uz to, struje bi nestajalo i u dijelu naselja uz stadion.

Stadion je preveliko opterećenje za HEP-ovu trafostanicu

Stadion je sa svojim potrebama preopterećenje za postojeću HEP-ovu mrežu u tom dijelu grada i trafostanicu na koju je spojen. Za ovaj problem neće biti lako pronaći rješenje, a jedna od mogućnosti je da NK Osijek kupi još jedan agregat. Zbog toga se NK Osijek oglasio na svojoj službenoj stranici. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Stadion Opus Arena, koji zadovoljava UEFA IV kategoriju, ima dostatnu zakupljenu priključnu snagu te rezervno napajanje u obliku agregatskog postrojenja. S obzirom na to da su se dogodili nepoznati uzroci u elektroenergetskom sustavu opskrbljivača električnom energijom, a koji su posredno i neposredno utjecali na pričuvni sustav napajanja stadiona za vrijeme utakmica NK Osijek - Adana Demirspor i NK Osijek – HNK Gorica, dana 22.08.2023. uputili smo dopis u HEP ODS d.o.o. kao isporučiteljem električne energije za službenim očitovanjem o štetnim događajima koji su nastupili tijekom navedenih utakmica."

Najmoderniji stadion u Hrvatskoj

Novi stadion u Osijeku zadovoljava UEFA-in standard kategorije 4, ima 13.005 natkrivenih sjedećih mjesta, 454 VIP mjesta i devet Sky Boxeva te je jedini potpuno natkriveni stadion u Hrvatskoj. Prilikom izgradnje vodilo se računa da zadovolji sve potrebe koje zahtijeva organizacija nogometne utakmice na najvišoj razini. Osim za nogomet, stadion se može koristiti i za druge događaje poput konferencija, izložbi, prezentacija, priredbi…

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.