OSIJEK

Osijek prodao ime novog stadiona, još skrivaju tko je kupac

Foto: Scrrenshot YT / Nk Osijek / Nogometni stadioni

JOŠ se ne zna kada će biti otvoren novi osječki stadion na Pampasu. Moderno zadnje kapaciteta 12 tisuća natkrivenih sjedećih mjesta trebalo je biti gotovo prošlog ljeta, ali bivši predsjednik Osijeka Ivan Meštrović dao je izvođačima radova dodatnih godinu dana za dovršetak radova.

Spominjalo se da bi gradnja mogla biti gotova i prije isteka tog roka, a prva utakmica na njemu odigrana na Dan grada Osijeka, 2. prosinca. No zasad je izglednije da će Osijek još cijelu iduću sezonu igrati u Gradskom vrtu. Otvorenje novog stadiona, prema posljednjim informacijama, u planu je tijekom ljeta 2022. godine. Gradnja je započela u rujnu 2019. godine. 

Došlo je do određenih izmjena u odnosu na originalni projekt te se odustalo od skybox loža s jacuzzijima, koje su trebale imati pogled na teren.

Danas smo saznali veliku novost vezanu uz ime koje će nositi novi dom Osijeka. U tijeku su pregovori s novim generalnim sponzorom koji bi u sklopu dugogodišnjeg paketa trebao kupiti i ime stadiona. U klubu ne žele otkriti detalje prije nego što posao bude ugovoren, ali, kako doznajemo, pregovori su ozbiljnoj fazi. Osijek će izaći u javnost s imenom generalnog sponzora kada budu potpisani ugovori o suradnji koja bi klubu trebala donijeti dodatnu financijsku stabilnost. Ako pregovori budu uspješni, Osijekov stadion bit će prvi u Hrvatskoj koji će nositi ime generalnog sponzora, a bit će i jedno od najmodernijih nogometnih zdanja u regiji. 

> Pogledajte kako izgleda time-lapse izgradnje Pampasa.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.