Osijek prodao Miereza

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

ARGENTINSKI napadač Ramon Mierez (27) više nije igrač Osijeka. Spakirao je stvari i napustio Osijek nakon što je hrvatski prvoligaš prihvatio ponudu Al Jazire, prvoligaša iz Emirata, u iznosu od oko tri milijuna eura. Treba napomenuti i da 20% odštete ide španjolskom Alavesu, Mierezovom bivšem klubu. Mierez je bio u zadnjoj godini ugovora i nije htio potpisati novi ugovor s Osijekom, a Saudijci su to iskoristili da ga dovedu po sniženoj cijeni. 

S obzirom na to da je Osijek prije tri godine Miereza otkupio od Alavesa za 2.5 milijuna eura, ne može se reći da je hrvatski prvoligaš zaradio na Argentincu, ali je barem vratio uloženo umjesto da ga za godinu dana izgubi besplatno. 

Nije htio ni čuti za ostanak

Kako doznajemo, Osijek je i nakon ove ponude htio zadržati Miereza, ali on je odlučio da ide i tu nije bilo povratka. Nije Argentinac htio ostati u Osijeku ni za sutrašnju utakmicu sa Zirom u trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a kamoli do kraja borbe za ulazak u europsko natjecanje.

Mierez je u dosadašnjoj karijeri nastupao za argentinski Atletico Tigre, Istru, Alaves, Tenerife i Osijek. Upisao je 152 nastupa, 63 pogotka i 14 asistencija za Osijek. U prošloj sezoni bio je najbolji strijelac SuperSport HNL-a s 19 pogodaka. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.