Osijeku se pred utakmicu koju ne smije izgubiti pojavio ogroman problem

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

TRI HRVATSKA predstavnika odigrat će danas uzvratne utakmice u europskim natjecanjima. Pred Rijekom je susret u 3. pretkolu Europske lige, pred Hajdukom i Osijekom uzvrati u 3. pretkolu Konferencijske lige. Osijek je favorit pred ogled sa Zirom. Nakon 1:1 iz prvog susreta, očekuje se Osijekova pobjeda i prolaz koji je vezan uz koeficijent 1.75. Na Ziru on iznosi 1.95.

Ipak, put do prolaska neće biti nimalo lagan. Iako je Federico Coppitelli dosad pokazao da zna koja mu je baza prve momčadi i nije nijednom ponudio prevelika iznenađenja pri biranju početne jedanaestorke, danas će silom prilika morati eksperimentirati, i to na poziciji na kojoj se eksperimenti najskuplje plaćaju ako završe neuspjehom.

Veliki problemi u obrani

Naime, Osijek je ostao na samo jednom stoperu. Radi se o Luki Jeleniću, 24-godišnjaku koji je ljetos stigao iz Varaždina. Od dolaska se Jelenić nametnuo kao prva stoperska opcija i najsigurniji dio Osijekove obrane, ali sada je ostao bez partnera.

Portugalac Andre Duarte udaljen je iz momčadi zbog ponašanja, ali i zato što je dogovorena njegova prodaja. Duarte će za 400 tisuća eura odštete preseliti u mađarski Ujpest, klub koji je ovog ljeta već kupovao u SHNL-u - doveo je Frana Brodića iz Dinama za milijun i pol eura.

Drugi stoper na kojeg Talijan ne može računati je Styopa Mkrtchyan, Armenac koji zbog loših odnosa Armenije i Azerbajdžana ne može putovati na uzvrat u Baku. Doveo je Osijek nedavno švedskog U-21 reprezentativca Emina Hasića na poziciju stopera, ali 21-godišnjak nema pravo nastupa u ovoj rundi kvalifikacija.

Tri su opcije, nijedna idealna

Tako se Coppitelli našao u situaciji da mora krpati poziciju stopera Markom Soldom ili Darkom Nejašmićem, Osijekovim veznjacima. Nejašmić je ranije znao odigrati na toj poziciji pa mu to ne bi bila potpuno nova uloga, ali je za Osijek puno važniji na poziciji šestice na kojoj je jedan od najboljih igrača SHNL-a.

Postoji još jedna opcija, mogao bi Coppitelli u vatru baciti 19-godišnjeg Krešimira Vrbanca, ali teško je za vjerovati da bi u utakmici ovako visokog uloga Coppitelli riskirao davanjem debija tako mladom igraču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.