Osim: Idu Slovenac od 50 tisuća godišnje i Srbin od tko zna koliko milijuna

Foto: Profimedia

AMAR OSIM, najtrofejniji trener u povijesti Željezničara s pet osvojenih prvenstava i četiri kupa, stručni je komentator BHT1 tijekom Eura. Jako je kritizirao igru Srbije i poteze njenog izbornika tijekom utakmice sa Slovenijom (1:1) u drugom kolu skupine Eura. 

"Srbija je puna manjkavosti u igri, organizaciji, disciplini..."

Srbija je spasila bod u petoj minuti sudačke nadoknade, ali to je nije spasilo Osimove kritike: "Puno manjkavosti u igri Srbije, organizaciji, u disciplini... Odavde je to prelako pričati, ali puno je nelogičnosti. Puno je tu kvalitete, talenta i želje, borili su se do kraja, vjerovali da se mogu vratiti i vratili su se, ali i puno dezorganizacije."

Osim je kritizirao srpskog izbornika Dragana Stojkovića Piksija jer ne daje prilike Lazaru Samardžiću (22), jako talentiranom veznjaku Udinesea, zato što mu moraju igrati glavne zvijezde Tadić, Vlahović, Milinković-Savić i Mitrović iako si ne pašu na terenu.

"Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udineseu... Mlađi je od ovih glavnih i igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska. Na kraju je nešto i uradio. Ima lijevu nogu dobru skoro kao i Tadić, a ovi im moraju igrati jer su kao zvijezde iako nisu kompatibilni. Tanko."

"Nikad u životu nisam vidio da neko na 3-5-2 igra s dva beka s kontra nogama"

Osima je zaprepastilo da je Srbiji u drugom poluvremenu na lijevom beku igrao dešnjak: "Tek mi je to novost. Nikad u životu nisam vidio da neko na 3-5-2 igra s dva beka s kontra nogama, a imaš dvije špice kojima je najveća kvaliteta igra u šesnaestercu na lopte sa strane."

Zajedljivo je komentirao i veliku grešku Sergeja Milinković-Savića kod primljenog gola Srbije, kada je strijelac bio Žan Karničnik, igrač Celja. "U istoj akciji imaš Slovenca Karničnika koji igra za 50 tisuća eura godišnje te iz Srbije Sergeja Milinković-Savića, za kojeg ne smijem ni pomisliti koliko ima. I desi se što se desi. Karničnik ode do kraja, a ovaj misli 'ko je ovaj, što bih ja njega čuvao..."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.