hrvatska rukometna reprezentacija

Osipa se Balićeva generacija iz Atene: Umirovio se još jedan zlatni rukometaš

Foto: Guliver Image/Getty Images

POLAKO, ali sigurno osipa se zlatna generacija hrvatskog rukometa koja je u Ateni prije 15 godina osvojila zlatnu medalju, ponovivši veličanstven uspjeh generacije Velimira Kljajića iz 1996.

Najmlađi član generacije 2004., Drago Vuković (35), odlučio je reći zbogom rukometu nakon što je njegov Gummersbach, inače jedan od najtrofejnijih klubova u povijesti rukometa, ostao bez prvoligaškog statusa.

Drago Vuković, sjajni polivalentni bek koji je podjednako dobro mogao igrati na srednjem i na lijevom vanjskom, tako je stavio točku na sjajnu karijeru u kojoj je nosio dresove Splita, Zagreba, Gorenja, Gummersbacha, Lübecka i Füchsea.

U klupskoj karijeri Vuković je osvojio sve osim Lige prvaka i naslova u Bundesligi. S Berlinom je osvajao EHF kup i Super Gloub, dok je kao član Gummersbacha dizao trofeje EHF kupa i dva puta Kupa pobjednika kupova.

U dresu reprezentacije Hrvatske, osim olimpijskog zlata iz Atene, ima olimpijsku broncu iz Londona 2012., svjetsku broncu 2013., dva europska srebra i jednu broncu.

Nakon što je Vuković okačio tenisice o klin, jedina preostala dva aktivna igrača zlatne Balićeve generacije su Vedran Zrnić koji igra u Nexeu i Blaženko Lacković koji u HSV-u obnaša uloge igrača i pomoćnog trenera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.