Oslobođen optužbi za silovanja tuži City: Duguje mi milijune, spasili su me suigrači

Foto: Profimedia

BENJAMIN MENDY (30) do prije tri godine imao je sve. Bio je prvak svijeta s Francuskom i zvijezda Manchester Cityja, koja je u najbogatijem klubu na svijetu zarađivala sumanutih 500 tisuća funti tjedno. Ali, onda ga je privela engleska policija pod optužbama za teška kaznena djela. Teretili su ga za šest silovanja i jedan pokušaj silovanja.

Stalno je isticao da je nevin, ali gotovo nitko ga nije slušao

Mendy je poslan u pritvor, a klub ga se odrekao. To je uradila i većina njegovih suigrača, dok je u javnosti naišao na žestoke osude. Mendy je cijelo vrijeme ponavljao da je nevin, ali malo tko mu je vjerovao. Ipak, prije godinu dana oslobođen je optužbi i vratio se nogometu. Ugovor mu je istekao sa Cityjem pa je otišao u francuski Lorient, ali ni tamo ga više ne žele. Navijači su ga odmah po dolasku prozvali silovateljem i tražili od kluba da ga potjera. 

Mendy je pod ugovorom, ali zadnju utakmicu za klub koji je ispao u drugu ligu odigrao je prije pet mjeseci. Dok čeka nekoga da ga angažira, trenira sam. Dao je intervju za Telegraph u kojem ističe da ga boli što ga se Manchester City ekspresno odrekao i nije vjerovao u njegovu nevinost čim je uhićen. Klub ga je odmah po uhićenju suspendirao do kraja ugovora te ga od tada nije plaćao.

"Radio sam što i ostali igrači Cityja. Samo sam ja lažno optužen za silovanje i javno ponižen"

"Nekoliko igrača Cityja, uključujući i kapetana kluba, bili su prisutni na zabavama kojima sam prisustvovao i koje sam organizirao. Svi smo pili alkohol, svi smo imali povremene seksualne odnose sa ženama. Svi smo prekršili pravila o covid-19 restrikcijama. To ne opravdava moje ponašanje, ali smatram kako nije fer da Manchester City samo mene kažnjava.

Razlika između mene i ostalih igrača Cityja je u tome što sam ja bio taj koji je lažno optužen za silovanje i javno ponižen", ogorčen je Mendy. On je bio bez prihoda dvije godine, pa mu je porezni dug narastao na 920 tisuća eura. Zato je debelo ispod cijene i vrijednosti od 5.7 milijuna eura prodao vilu u Engleskoj, i to onu u kojoj su ga teretili da je počinio silovanja.

Tuži City: "Dužni su mi 13 milijuna eura"

Mendy zato sada tuži City i od kluba traži 13 milijuna eura, koliko tvrdi da mu je klub dužan nakon što mu je u rujnu 2021. potpuno prestao plaćati ono što mu je bio dužan prema ugovoru. Osim spomenute plaće, za nastupe u 60 posto utakmica sezone bio mu je zajamčen bonus od milijun eura, jednako toliko trebao je dobiti za svaki plasman kluba u Ligu prvaka, dok mu je klub godišnje na ime prava imidža morao isplatiti 1.5 milijun eura.

Od rujna prije tri godine Mendy nije dobio ništa od navedenog, ali ne namjerava to pustiti: "Pošteno je i pravedno da mi se isplate plaće i honorari koje bih zaradio da mi nisu uskraćeni zato što sam neopravdano bio uhićen i optužen za zločine koje nisam počinio. Posebno me boli što mi se Manchester City nikako nije ispričao ili priznao da me oštetio."

"Sterling, Silva i Mahrez su mi plaćali odvjetnike i alimentaciju"

Mendy otkriva: "Zbog toga što me City prestao plaćati prije tri godine, nisam mogao plaćati alimentaciju za sina ni odvjetnike koji su me branili od optužbi. Osjećao sam se grozno zbog toga. Spasili su me suigrači Raheem Sterling, Bernardo Silva i Riyad Mahrez, čijim sam novcem plaćao troškove obrane i uzdržavao obitelj."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.