Osvojio Euro sa Španjolskom pa majci poklonio medalju. Oduševio kad je rekao zašto

Screenshot: X

NICO WILLIAMS, krilo Athletica koje je oduševilo nastupima za španjolsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu. Williams je bio standardni član prve postave Španjolske na poziciji lijevog krila. Za nove prvake Europe nastupio je u svim utakmicama, osim u susretu protiv Albanije u grupnoj fazi. Uz jednu asistenciju zabio je i dva gola, među kojima i Engleskoj u finalu turnira.

Nakon finala Eura je snimljen kako svoju Zlatnu medalju stavlja oko vrata svoje majke Marije, a sada je taj potez i objasnio za španjolske medije. Njegova izjava postala je viralna i oduševila brojne ljubitelje nogometa na društvenim mrežama. "Ja trčim jako brzo, ali ne mogu trčati brzo kao moja majka. Ona je jednom pobjegla od smrti i prešla Saharu kako bi iz Gane došla u Španjolsku. Zbog nje sam danas to što jesam. Dao sam joj svoju medalju jer je ona zaslužuje više od ikoga", rekao je Williams.

Na odlasku je iz kluba

Klauzula u njegovom ugovoru dopušta mu ranije odlazak iz Athletica bude li se našao kupac spreman izdvojiti 58 milijuna eura. Zainteresiranih ima više pa se tako spominju Arsenal i Chelsea, no Williams bi u slučaju da dođe do transfera radije izabrao ostanak u Španjolskoj nego odlazak u inozemstvo.

Barcelona u tome vidi svoju šansu i zato je krenula po novi kredit kojim bi namaknula sredstva za njegovo dovođenje. Nedavno je klub podigao kredit od 100 milijuna eura kako bi mogao podmiriti račune u nadolazećem razdoblju.

Williams je pod ugovorom do kraja sezone 2026./27., a Transfermarkt ga procjenjuje na 70 milijuna eura. U prošloj sezoni odigrao je ukupno 37 utakmica za Athletic. Imao je učinak od osam golova i 19 asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.