Otac igrača gađao ga kišobranom. Nevjerojatna drama bivšeg trenera Slavena

Screenshot: Twitter

RICARDO MONIZ, trener Zuricha, koji je prošle godine tri mjeseca vodio Slaven Belupo, našao se usred bizarnog skandala koji je tema švicarskih medija. Zurich je u kupu gostovao kod amaterskog Zuga. Prvoligaški gost je pobijedio, ali nitko nakon utakmice ne priča o rezultatu dok Švicarska bruji o spomenutom ispadu. 

Uveo je, pa zamijenio mladog napadača. To je uzrokovalo ludnicu

Moniz je u 80. minuti iz igre izvukao Labinota Bajramija, mladog (19) napadača. To je napravio samo 18 minuta nakon što ga je uveo u igru, nezadovoljan time što Bajrami nije igrao presing. Nizozemski trener inače koristi ovakve metode kad smatra da su mu igrači previše ležerni. Na početku sezone ovo je napravio s braničem Doronom Leidnerom protiv Yverdona. Jonathana Okitu uveo je i izveo protiv Vitorije Guimaraes u Konferencijskoj ligi, što je dovelo do svađe s igračem te Monizove prozivke njega na presici. 

Sada je ovako ponizio Bajramija, koji je na to poludio, bijesno prošao pored trenera, poručio mu da se je*e i zatim utrčao u tunel malog stadiona te tamo tako glasno zalupio vratima svlačionice da se to čulo do terena. No, glavna je priča ono što su kamere ulovile kada je Bajrami napustio teren.

Igrač je treneru rekao da od*ebe, a s tribine je doletio projektil

Par centimetara od Monizove glave proletio je kišobran, očito bačen na njega s tribina. Ubrzo se saznalo tko ga je bacio. Otac zamijenjenog igrača. On je bio toliko bijesan postupkom trenera prema njegovom sinu da je Moniza gađao kišobranom i zamalo ga je pogodio i to iz velike blizine. Zaštitari su ga jedva odvukli s tribine.

Blizu mjesta događaja bio je Zurichov predsjednik Ancillo Canepa. On je prvo pokušao smiriti bacača kišobrana, ali je onda poludio kada je saznao tko je on. Točnije, čiji je otac. Iskusni Moniz (60), koji je u radio od Emirata do Koprivnici, šokiran je izjavio:

Radio je od Emirata do Koprivnice, ali nešto ovako nije doživio

"Nikada nisam doživio ovako nešto. Ovo je najcrnije poglavlje moje karijere. Moram sada dobro razmisliti hoću li ostati u Zurichu. Ne mogu ostati ovdje ako će mi sigurnost obitelji biti ugrožena. Oštri predmet promašio me za samo par centimetara."

Inače, utakmica se igrala po tako velikoj kiši i natopljenom terenu da je meč jedva održan, a rezerve oba kluba bile su na tribinama da ne pokisnu potpuno na terenu i ne upadnu u blato. Srećom po Moniza, u zadnji tren odustalo se od toga da tamo budu i treneri jer onda bi on i Bajramijev otac te njegov kišobran bili jedan pored drugog. 

Moniz je preuzeo Slaven Belupo prošlog ljeta, ali je dobio otkaz nakon samo tri mjeseca jer je u sedam utakmica ostvario tek jednu pobjedu. Ubrzo je našao posao u Zurichu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.