Otpao najugledniji kandidat za novog trenera Dinama?

Foto: Profimedia

SERGEJ JAKIROVIĆ, prema svemu sudeći, broji zadnje dane, a možda i sate kao trener Dinama. Presudio mu je najteži poraz u povijesti kluba, 9:2 kod Bayerna u Ligi prvaka prije dva dana. Ali Dinamovo vodstvo i navijači nezadovoljni su njime već od ranije, nakon loših igara i rezultata u oba prvenstvena derbija.

Dinamo, naime, nije uspio pobijediti kod Rijeke (1:1), a onda ga je neposredno prije katastrofe u Münchenu pobijedio uzdrmani Hajduk 1:0, i to na Maksimiru. Dinamo je tako u sezonu od koje puno očekuje startao gubitkom prvog mjesta u SHNL-u i povijesnom sramotom u Ligi prvaka.

Niko Kovač je prva želja, ali je jako skup i želi u najjače lige

Jučer se pojavila informacija da je Niko Kovač (52) prvi izbor Dinama za Jakirovićevog nasljednika. No od izvora bliskog legendi hrvatskog nogometa potvrđeno nam je da od toga nema ništa. "Jako teško, mislim kako nema šanse da bi on pristao doći u Dinamo", rečeno nam je.

Kovač je slobodan nakon otkaza u Wolfsburgu prije četiri mjeseca te je, što je Dinamu s obzirom na stanje u momčadi najvažnije, trener čvrste ruke. No on je i jako skup. Na zadnjoj gaži u Wolfsburgu zarađivao je 4 milijuna eura godišnje. Osim toga, od početka trenerske karijere vodio je reprezentacije i klubove liga Petice, pa bi mu dolazak u Dinamo i hrvatsku ligu bio korak unatrag u najboljim trenerskim godinama.

Spominje se čak i Ćorluku

Dinamo se zato okreće dostupnijim opcijama. Spominje se Nenada Bjelicu, Željka Sopića, Igora Bišćana, Damira Krznara, čak i Vedrana Ćorluku. No posljednji nije realan jer nema iskustva u situaciji kad Dinamo na klupi treba jako i provjereno trenersko ime. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.