Otvorila se vrtača na stadionu u Londonu, travnjak je uništen, klub traži drugi dom

Foto: Profimedia

STADION engleskog četvrtoligaša AFC Wimbledona teško je oštećen u poplavama koje su ovih dana uslijed ekstremne kiše pogodile jug zemlje. Na travnjaku londonskoga kluba otvorila se vrtača, a sa stadiona je danas ispumpano više od 100.000 litara vode.

Na tom se stadionu danas trebala održati utakmica 3. kola Carabao Cupa protiv Newcastlea, ali je odgođena za 1. listopada i Wimbledon će je morati odigrati na gostujućem terenu. Domaća utakmica League Two protiv Crewea, koju je Wimbledon trebao odigrati tog dana, pomaknuta je na još neodređeni termin, a klub traži drugu lokaciju u južnom Londonu na kojoj bi bio domaćin Accrington Stanleyu ove subote.

"Kao da je fotografije napravio AI"

"Kad sam se probudio i vidio slike sa stadiona, mislio sam da ih je napravila umjetna inteligencija. Cijeli stadion bio je pod vodom, travnjak je ozbiljno oštećen. Napunili smo četiri tanka od 27.000 litara izbacujući vodu sa stadiona", rekao je direktor James Woodruff za BBC.

AFC Wimbledon osnovan je 2002. godine nakon što je lokalni FC Wimbledon preseljen u Milton Keynes. Od tada mu je najveći uspjeh šestogodišnji boravak u League One, trećem razredu engleskog nogometa, u kojem se cijelo vrijeme jedva održavao, a najbolji plasman bilo mu je 15. mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.