Ovako bi izgledala Hrvatska za Ligu nacija da umjesto Dalića biraju čitatelji Indexa

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKI izbornik Zlatko Dalić objavio je jučer popis igrača na koje računa za nastupe u Ligi nacija. Hrvatska je u prošlom izdanju natjecanja izgubila finale od Španjolske, a u novu sezonu kreće utakmicama protiv Portugala i Poljske. Prvu utakmicu Hrvatska će igrati 5. rujna u Lisabonu, a samo tri dana kasnije bit će domaćin Poljacima u Osijeku.

Podsjetimo, u skupini je i Škotska, protiv koje će hrvatska reprezentacija igrati 12. listopada, u svom drugom okupljanju. Zatim će 15. listopada biti gost Poljskoj. Na Dalićevom popisu nema Domagoja Vide ni Marcela Brozovića, koji su se nedavno oprostili, ali tu su nova imena. Nova lica na popisu su veznjak Dinama Petar Sučić i napadač Eintrachta Igor Matanović. Na popisu je i Ivan Perišić, za mnoge osporavan nakon izvedbi na EP-u i u dresu Hajduka, koji će uskoro i službeno napustiti.

Popis izbornika Zlatka Dalića za Ligu nacija:

Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Dominik Kotarski (PAOK), Nediljko Labrović (Augsburg)
Obrambeni: Joško Gvardiol (Manchester City), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Borna Sosa (Torino), Josip Stanišić (Bayern), Josip Šutalo (Ajax), Marin Pongračić (Fiorentina), Martin Erlić (Bologna)
Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Mario Pašalić (Atalanta), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Sučić (Real Sociedad), Kristijan Jakić (Augsburg), Martin Baturina (Dinamo), Petar Sučić (Dinamo)
Napadači: Ivan Perišić (Hajduk), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna), Igor Matanović (Eintracht), Luka Ivanušec (Feyenoord)
Pretpozivi: Borna Barišić (Trabzonspor), Marko Pjaca (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Marco Pašalić (Rijeka), Nikola Moro (Bologna), Toni Fruk (Rijeka), Robert Ljubičić (AEK)

Izbor čitatelja Indexa

Danas je postalo jasno da će s popisa sigurno otpasti Josip Stanišić, koji je ozlijedio koljeno i mora na operaciju. Nakon objave Dalićevog popisa objavili smo anketu u kojoj smo vam ponudili na izbor 32 nogometaša, a vi ste izabrali 24 koja biste pozvali za predstojeće utakmice Lige nacija. Prema izboru čitatelja Indexa, s popisa od 24 nogometaša koja je odabrao Dalić otpadaju Duje Ćaleta-Car, Kristijan Jakić i Ivan Perišić, koji ima uvjerljivo najlošiji omjer pozitivnih i negativnih glasova od svih ponuđenih igrača.

Od igrača koje Dalić nije uvrstio na popis smatrate da na njemu trebaju biti Marko Pjaca i Marco Pašalić, koji su dobili pretpoziv, te Josip Mišić, koji za ovu akciju nije zaradio ni pretpoziv izbornika. Ovo je vaš izbor:

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.