Ovako bi trebao izgledati Dalićev sastav za Latviju. Dvije su nepoznanice

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

HRVATSKA u subotu od 18 sati u Latviji igra vrlo važnu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Momčad Zlatka Dalića za izravan plasman na Euro mora loviti pobjedu nad Latvijom, a zatim i u utorak nad Armenijom na Maksimiru te se pritom nadati da će Wales ispustiti bodove protiv Armenije ili Turske.

Izbornik Dalić opet ima brojne probleme u slaganju sastava. Na popisu zbog ozljeda nema inače standardnih prvotimaca Matea Kovačića i Brune Petkovića, kao ni dugoročno ozlijeđenog Ivana Perišića. Otpao je i Nikola Vlašić, dok u Latviji Dalić ne može računati ni na Josipa Juranovića i Luku Sučića.

Dileme u obrani i veznom redu

Dalić nije puno otkrio o sastavu koji će nastupiti u Latviji, iako je Luka Modrić na konferenciji za medije rekao da je on igračima već poznat. Dvije su najveće nepoznanice oko Dalićevog sastava - jedna je u obrani, a druga u veznom redu.

Josip Stanišić zbog Juranovićeve ozljede nema konkurencije na desnom beku, dok je izbornik još ranije najavio kako će na mjesto lijevog beka biti preseljen Joško Gvardiol. Josip Šutalo trebao bi biti siguran kao jedan od dva stopera, a pridružit će mu se ili Domagoj Vida ili Martin Erlić. Erlić je dosad uvijek dobro funkcionirao u paru sa Šutalom, ali Vida je u posljednjoj reprezentativnoj akciji ipak imao prednost nad stoperom Sassuola.

Otpalo Dalićevo iznenađenje

Zbog Kovačićevog izostanka Dalić će pak promijeniti raspored igrača u veznom redu pa Hrvatska neće istrčati u uobičajenih 4-3-3, nego će igrati u formaciji 4-2-3-1. Marcelo Brozović i Luka Modrić bit će dva zadnja vezna, dok će za mjesto ispred njih Dalić najvjerojatnije odabrati između Lovre Majera i Marija Pašalića.

Izbornik je otkrio da je Kovačića trebao zamijeniti Sučić, no on zbog viroze nije trenirao zadnja dva dana te je otpao za ovaj meč. Postoji i opcija da Kramarić zaigra na poziciji polušpice, a priliku od prve minute dobije neko od Rijekinih krilnih igrača - povratnik Marko Pjaca ili debitant Marco Pašalić.

Vraćaju se Kramarić i Ivanušec

Ipak, vjerojatno je da će na jednom krilu biti Andrej Kramarić, a na drugom Luka Ivanušec. Njih dvojica vraćaju se nakon što su zbog ozljeda propustili prošlu reprezentativnu akciju. Ipak, Dalić je upozorio kako njih dvojica nisu u punoj formi i minutaži pa će stoga morati pripaziti koliko će ih koristiti. 

Jasno je da će u špici biti Ante Budimir, jedini klasični napadač na popisu. Budimir je također povratnik u reprezentaciju, a ove sezone u Španjolskoj igra fantastično. U 13 prvenstvenih nastupa za Osasunu zabio je sedam golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.