PLJAČKA DINAMA

Mediji iz regije o presudi Mamićima: Zatresla se zagrebačka nogometna tvrđava

Foto: Szilard Koszticsak/MTI via AP/Guliver

VRHOVNI SUD jučer je potvrdio nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Zdravko Mamić je sada i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran Mamić, do jučer navečer trener Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora.

Podsjetimo, Mamić i pobočnici osuđeni su za izvlačenje 116 milijuna kuna iz gradskog kluba te poreznu prevaru od 12.2 milijuna kuna.

Mamićeva ostavka

Nekoliko sati nakon objavljene presude oglasio se i trener Dinama te podnio ostavku.

"Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu", poručio je Mamić.

Vijest o događajima u redovima hrvatskog prvaka odjeknula je i u regiji.

Nezakonitosti i nepravilnosti

Srpski Kurir tako piše da je ovime poslije tri godine stavljena točka na ovaj slučaj te navodi da ''situaciju komplicira činjenica da je Zdravko Mamić sredinom 2018. godine pobjegao u Bosnu i Hercegovinu. Bosna i Hercegovina ne želi ga izručiti Hrvatskoj uz obrazloženje da kazneno djelo za koje je osuđen nije određeno kao kazneno djelo u toj zemlji. Osim što je osuđen na šest i po godina zatvora, Zdravko Mamić mora vratiti i skoro sedam milijuna eura.''

Portal b92.net također prati zbivanja u Maksimiru pa u tekstu pod naslovom ''Trener Dinama iz Zagreba mora u zatvor'' piše o izvlačenju novca iz kluba, nepravilnostima i nezakonitostima u transferu Dejana Lovrena u Lyon, a u drugom tekstu ga citira navodeći da je dao ostavku.

Zdravko i dalje vodi klub

Sarajevski Dnevni avaz je vrlo detaljno popratio presudu Mamićima pa uz objašnjenja i konkretne iznose zbog kojih se Dinamove gazde osudilo zaključuje da Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da ove kazne nisu ni prestroge ni preblage te će ispuniti svrhu kažnjavanja.

O događajima u Dinamu piše se i u Sloveniji. Delo tako navodi da braća Mamić moraju u zatvor, a da će Dinamo uzvratnu utakmicu osmine finala Europa lige protiv Tottenhama igrati pod vodstvom Damira Krznara. ''Zatresla se zagrebačka nogometna tvrđava'', navodi se u tekstu kojim se prati presuda i ističe da je Zdravko Mamić najavio konferenciju za medije na kojoj će iznijeti dosad neotkrivene podatke.

Rtvslo.si također informira svoje čitatelje o novostima iz Dinama pri čemu Mamiće naziva zloglasnom braćom i navodi da Zdravko, premda nema službenu dužnost u klubu, u njemu ima glavnu riječ.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.