Overeem službeno izazvao Klička: Pružio bih bolju borbu od Davida Hayea!



NIZOZEMAC Alistair Overeem se u otvorenom pismu obratio medijima, a tema je bila njegova boksačka avantura.

"Volio bih se boriti protiv jednog od braće Kličko. Mislim da bi bilo sjajno vidjeti kako bi se jedan svjetski prvak u mješovitoj borbi suprotstavio drugom svjetskom prvaku. Ima mnogo razloga zbog kojih bi ih volio izazvati. Boks je već godinama borilački sport broj jedan, a MMA napreduje i smanjuje razliku između ta dva sporta. Volio bih spojiti dvije discipline s potezom da prvi MMA i K-1 prvak pređe u profesionalni boks", stoji u tekstu.

"Postoje mnogi boksači koji su se natjecali u MMA-ju ili K-1, no nitko nije napravio suprotno. Zašto to ne bih napravio ja? Uvijek volim nove izazove i nove ciljeve. Znam da će me mnogi nazvati ludim i da će prvak u boksu imati veliku prednost. Svjestan sam da bi u takvoj borbi moj suparnik bio favorit, no ista stvar je bila i kada sam se borio protiv K-1 prvaka Badr Harija. Ljudi su mislili da sam lud jer uopće ulazim u takvu borbu, no ja sam prihvatio izazov i pobijedio ga. Dvije godine kasnije ja sam postao K-1 prvak", nastavlja Overeem.

"Ako nešto ne pokušaš, nikada nećeš znati. Nitko nije vidio dva borca iz različitih borilačkih sportova u jednom boksačkom meču, no ja smatram da imam kvalitete za nešto tako. Moj trenutačni ugovor mi dopušta da se borim u drugom sportu pa tu nema nikakvih problema. Zadnji razlog je taj što braća Kličko nemaju pravih protivnika već godinama. Teška divizija u boksu nije više zanimljiva, a ovakva borba bi donijela dodatni impuls i vratila publiku", dodao je.

"Gledao sam meč između Vladimira Klička i Davida Hayea i bio sam razočaran. Ne želim podcjenjivati Davida, no siguran sam da mogu pružiti zanimljiviju borbu neovisno o tome da li bih pobijedio ili izgubio. Kao pravi MMA fan, oduvijek sam želio vidjeti okršaj različitih borilačkih sportova i zato ovim putem izazivam Klička pod bilo kojim uvjetima i bilo kojim pravilima. Ne želim ga ovim putem podcijeniti, no siguran sam da naša borba ne bi otišla do odluke. Sada je sve na fanovima. Želim ovaj meč samo ako ću imati potporu MMA i boksačke zajednice. Ako ovo žele fanovi, ja sam za", za kraj će.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.