Ovo bi mogao biti sastav Hajduka za Slovake. Gattuso ostavlja zvijezde na klupi?

Photo: Zvonimir Barisin/Pixsell/Index

HAJDUK od 18:30 igra kod slovačkog Ružomberoka u trećem kvalifikacijskom kolu za ulazak u skupinu Konferencijske lige. Riječ je o momčadi koja je prošle sezone završila na petom mjestu slovačkog prvenstva, no osvajanjem domaćeg kupa Hajdukov je protivnik stigao do Europe.

Europski put započeli su u prvom pretkolu Europske lige, gdje su s ukupnih 5:3 u dvije utakmice svladali kazahstanski Tobol. Potom su u drugom pretkolu doživjeli dva poraza od turskog Trabzonspora (0:2 i 0:1) te su preselili u Konferencijsku ligu. Hajduk je ove sezone odigrao tri službene utakmice.

Hajduk je rezultatski dobro startao, ali igra nije uvjerljiva

U drugom kvalifikacijskom kolu Konferencijske lige splitski je klub izbacio HB Torshavn s Farskih otoka. Pobjeda od 2:0 na Poljudu ovjerena je remijem bez pogodaka na dalekom gostovanju. Uz to, Hajduk je pobijedio Slaven Belupo 2:1 u prvom kolu SuperSport HNL-a. Ipak, u ovoj utakmici trener Gennaro Gattuso mogao bi napraviti neke promjene u odnosu na utakmicu u nedjelju.

"Nešto ćemo sigurno mijenjati. Diallo trenira, ali sa strane, bez promjene smjera i kontakta s drugim igračima. Šarlija je dobro, ide s nama na put, ali nije trenirao. Ritam svaka tri dana je težak, odlučujemo tko će igrati po svježini. Moramo izbjegavati ozljede. Problem je što se vraćamo u petak u 2-3 ujutro, pa nema puno vremena za oporavak prije Lokomotive", rekao je Talijan.

Što će Gattuso mijenjati?

Na gol se vraća Ivan Lučić, a na poziciji stopera trebao bi zaigrati Dominik Prpić. Naime, standardni Zvonimir Šarlija zbog neugodnog udarca u glavu u utakmici protiv Slaven Belupa neće biti spreman za današnji ogled. U prvih 11 vraća se i Filip Krovinović, koji bi trebao zauzeti poziciju Ivana Rakitića. Emir Sahiti bi se pak mogao naći u prvom sastavu umjesto Ivana Perišića.

Sahiti bi zaigrao desno, a Bamba Sanyang preselio bi na lijevu stranu. Rokas Pukštas i Anthony Kalik ostaju u veznom redu, a Marko Livaja u napadu. Prijenos utakmice je na kanalu Max Sport 1, a može ga se gledati i na Hajduk Digitalu. Ružomberok prema Transfermarktu vrijedi 6.68 milijuna eura, a najskuplji igrač te momčadi je slovački vratar Tomas Frühwald (21), koji vrijedi 650 tisuća eura.

Hajduk je favorit

Hajduk vrijedi 50 milijuna eura, a najskuplji igrač mu je Rokas Pukštas (19), koji je procijenjen na osam milijuna eura. Pobjednik ovog duela ide u playoffu na boljeg između armenskog Noaha i grčkog AEK-a. Armenci su u prvoj utakmici na domaćem terenu senzacionalno pobijedili 3:1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.