Ovo je poredak zemalja iz regije u medaljama na Igrama nakon bronce Lene Stojković

Foto: Igor Kralj/Pixsell

LENA STOJKOVIĆ (22) je osvojila brončanu medalju na olimpijskom turniru u taekwondou. U borbi za broncu je bila bolja od Merve Dincet, svjetske prvakinje iz Turske. Podsjetimo, hrvatska predstavnica u polufinalu je izgubila od Tajlanđanke Panipak Wongpattanakit s 2:0 u rundama u kategoriji do 49 kilograma.

Time je Stojković uzela šesto odličje za Hrvatsku na Igrama nakon strijelca Mirana Maričića (bronca), veslačke braće Sinković (zlato), judašice Barbare Matić (zlato), tenisačice Donne Vekić (srebro) i bacačice diska Sandre Elkasević (bronca). Do nje je uspjela i doći te se u Hrvatsku vraća s medaljom oko vrata.

Kako sada Hrvatska stoji u ukupnom poretku i kako stoji u odnosu na konkurenciju u regiji?

Hrvatska je nakon ovog 20. zemlja na Igrama po broju medalja. Prve dvije reprezentacije u ukupnom poretku su očekivano SAD i Kina, dok Australija drži treće mjesto. Podsjetimo, u ukupnom poretku je broj zlata važniji od ukupnog broja medalja. Dakle, država koja ima dvije medalje, a obje su zlatne, bolje je plasirana od one koja ima ukupno deset medalja, od čega nijedno ili jedno zlato.

Poredak zemalja iz regije:

20. Hrvatska - 6 medalja (dva zlata, jedno srebro, tri bronce)

24. Srbija - 2 medalje (dva zlata)

46. Slovenija  - 1 medalja (zlato)

59. Kosovo - 2 medalje (srebro i bronca)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.