Ovo je postava koju želite vidjeti protiv Italije. Iz nje ste izbacili dvije legende

Foto: Epa / Matija Habljak/PIXSELL / Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA i Italija u ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu igraju ključnu utakmicu za prolaz skupine. Nakon dva kola Španjolska ima šest bodova, Italija tri, a Hrvatska i Albanija po jedan bod. Hrvatska bi u ponedjeljak pobjedom protiv Italije bila gotovo sigurno druga. Plan bi joj mogla poremetiti jedino Albanija ako pobijedi Španjolsku. Između te dvije reprezentacije tada bi odlučivala gol-razlika, a Albanija je tu zasad bolja za dva gola.

No, čak i da Albanija završi ispred nje, s četiri boda kao druga, Hrvatska bi praktično osigurala osminu finala. U tom scenariju bi Talijani ispali iz skupine. U slučaju remija, Hrvatskoj igra još samo teorija. Nakon pobjede protiv Albanije u prvom kolu, Italija je razočarala protiv Španjolske te poraz od samo 1:0 zavarava. S obzirom na viđeno, Furija je mogla s nekoliko komada deklasirati Azzure kojima je golman Donnarumma bio daleko najbolji igrač. 

Međutim, ne može se reći da je puno bolje izdanje pokazala ni Hrvatska protiv Albanije i zato je za obje ekipe ovo posljednja prilika za vađenje. Hrvatska je protiv Albanije istrčala u sljedećoj postavi: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Brozović, Kovačić, Modrić - Majer, Kramarić - Petković. 

Želite nove opcije na bekovima

Za Italiju će vrlo vjerojatno doći do promjena u sastavu i zato smo vas pitali da kroz anketu svojim glasovima izaberete startere za utakmicu s Italijom. Očekivano, ne tražite promjenu na golu gdje je 80 posto vas glasalo za Dominika Livakovića.

Stvari se mijenjaju u zadnjoj liniji. Umjesto Juranovića želite da Zlatko Dalić na desni bok vrati Josipa Stanišića, a na lijevom želite Bornu Sosu, nakon što je Dalić tu isprobavao Joška Gvardiola i Ivana Perišića.

Usprkos dobrim igrama na pripremama, Marin Pongračić zadnji je u vašoj hijerarhiji, a kao stoperski tandem su s uvjerljivom većinom glasova izglasani Martin Erlić i Gvardiol. Erlić u prva dva kola nije dobio niti minute.

Brozović i Perišić pali na dno

Nakon dva kola glasali ste za raspuštanje legendarnog Modrić - Brozović - Kovačić trojca u sredini terena. Marcelo Brozović je posljednji od veznjaka kojeg želite na terenu od prve minute, a tek nešto manje glasova od prvoplasiranog Matea Kovačića dobio je Luka Sučić, mladić koji je zakuhao autogol Albanaca nakon što je ušao s klupe. Konačno, kapetan Luka Modrić je treći s 45 posto vaših glasova.

U završnoj trećini izglasali ste napad koji još nije startao na ovom turniru. Na krilima ste se opredijelili za strijelca protiv Albanije Andreja Kramarića i zvijezdu Rijeka Marka Pjacu, koji bi prema vama trebao dobiti prvi nastup na Euru nakon dugih osam godina.

Umjesto Brune Petkovića u vrhu napada želite Antu Budimira, koji je dobio čak 35 postotnih poena više od igrača Dinama. Na samom dnu napadačke ljestvice je Ivan Perišić koji je protiv Španjolaca igrao lijevo krilo, a protiv Albanaca lijevog beka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.