Ovo su potencijalni protivnici Dinama u borbi za skupine LP-a i 35 milijuna eura

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

REAL MADRID osvojio je Ligu prvaka pobjedom protiv Borussije Dortmund 2:0. Takav rasplet ovosezonskog izdanja najjačeg europskog klupskog natjecanja sjajna je vijest i za Dinamo. Hrvatski prvak će zahvaljujući pobjedi Reala u europske kvalifikacije iduće sezone krenuti tek iz play-offa Lige prvaka.

To znači da će Dinamo morati izbaciti samo jednog protivnika kako bi ušao u grupnu fazu Lige prvaka. U slučaju poraza, Dinamo ima garantiranu Europa ligu. Nadalje, odlična je vijest za Dinamo što će u europske kvalifikacije krenuti znatno kasnije nego inače. Prve utakmice play-offa igraju se 20. i 21. kolovoza. Da je Borussia pobijedila, Dinamov put u kvalifikacijama krenuo bi mjesec dana prije.

U cijeloj priči bitan je i financijski aspekt. S obzirom na to da Dinamo već ima osiguran nastup u Europa ligi, isto tako ima i osiguranih između 13 i 15 milijuna eura od UEFA-e. Jasno, uđe li Dinamo u Ligu prvaka, zaradit će daleko više. Procjenjuje se da se radi o iznosu od barem 35 milijuna eura. 

Na putu do toga stoje mu sigurno Young Boys i Galatasaray, a prema projekcijama ostale momčadi trebale bi biti Karabah, Slovan Bratislava i Bodø/Glimt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.